İmamoğlu: İstanbul kırmızı renge boyanmıştır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, basın toplantısını düzenledi.

İmamoğlu: İstanbul kırmızı renge boyanmıştır
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı’nın veri güncellemesi ve kendisinin önde olduğunu açıklamasının ardından basın toplantısı düzenliyor.


İmamoğlu, 31 Mart akşamından bu yana sürdürdüğü açıklamalarına teşekkürlerle devam etti.

‘AA’nın verisinde de nihayet İstanbul kırmızı renge boyanmıştır’ diyen İmamoğlu, “Gündemimiz ister istemez sonuçlar. Biz CHP merkezi sistem içerisinde oluşturduğumuz veri tabanı ile birlikte sürecin içinde destek olan tüm arkadaşlarımla birlikte tutanakları oluşturduk.  Islak imzalı tutanakların tamamı elimizde. Rakibimizle aramızdaki net fark 25.158’dir” açıklaması yaptı.

İmamoğlu’nın öne çıkan açıklamaları şöyle;

GERİYE 16 SANDIK KALDI: YSK’nın da girdiği sonuçları toplumla paylaşması demokrasi adına çok değerli. YSK’ya yürekten teşekkür ederim. YSK’nın son girişiyle birlikte 16 sandık kaldı. Biz 4.168.546 oy aldık, rakibimizin oyu 4.142.791’dir. Biz de ıslak imzalı tutanaklardan sonuçları girdik, YSK da aynı şekilde sonuç gösteriyor. Bizim ortaya koyduğumuz sonucun YSK tarafından tescil edilmesi önemlidir. 290.000 geçersiz oydan bahsedilmektedir. Bu da mümkündür, olasılıklar dahilindedir.

TÜRKİYE NORMALLEŞSİN: Bizim talebimiz sürecin bir an önce tamamlanması ve toparlanmasıdır. Alacağımız yetki ile bir an önce göreve başlamak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin. Her kesimden oy almış bir başkan olarak tüm İstanbullulara teşekkür ederim. Şu ana kadar çok büyük, geri dönülmez hatalar yapılmamıştır. Herkesle konuşur ve dertleşiriz. Hiçbir kurumla derdim yok.

HERKESE KARŞI AYNI MESAFEDEYİM: Önümüzde aydınlık bir geleceğe hep beraber koşmalıyız.  Her zaman ışığım olan Cumhuriyetin ilkelerine bağlılığımı ifade ediyor, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimi sunuyorum. İstanbul’da toplumun her kesimini kucaklayan bir başkan olacağıma söz veriyorum.  Bu şehrin çağdaş geleceğe dönük bir hizmetkarı olarak çalışacağımı beyan ediyorum. İstanbul için yolumuz açık olsun.  Bir kişinin kırılması bile beni üzer, söylemlerinize, tavır ve tutumlarınıza lütfen dikkat edin. İstanbul’da yaşayan her vatandaşımıza karşı aynı mesafedeyim. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER