İmamoğlu: Kanal İstanbul hattındaki mülk hareketini araştırıyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un yapılması planlanan bölgedeki bir arazinin Katar Emiri'nin annesine satılmasıyla ilgili soru üzerine "O hattaki tüm mülkiyetleri araştırıyoruz. Nasıl bir mülk hareketi oluşmuş? '20 bin metrekaresi birininmiş…' Onunla ilgilenmiyorum. Ben, 135 milyon metrekare ile ilgileniyorum" dedi.

İmamoğlu: Kanal İstanbul hattındaki mülk hareketini araştırıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlık makamında gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.


Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre,
 Kanal İstanbul projesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Ekrem İmamoğlu, “Bu konuda tereddütsüz aynı cümlelere devam ediyorum. Yani İstanbul için bir ihanet ötesidir, cinayettir. ‘Ya kanal ya İstanbul’ diyorum. Bu kadar yol ayrımı gibi duruyor. Ben tam 8 yıldır, 9 yıla yakındır ilk ortaya atıldığı andan itibaren anlamaya çalışan birisiyim” diye konuştu.

Kanal İstanbul projesinin sermaye tarafını tartışmaya dahi açmak istemediğini belirten İmamoğlu, “Parayla ilgili bir konuyu konuşacaksak önceliklerimiz var. Bu ülkenin işsizliği var. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz. 20 yıl geçtikten sonra hâlâ 50 bin binaya riskli yapı diyorsak on binlerce insanın can güvenliği tehdit altında diyorsak konu bunlar, bunlara eğileceğiz” dedi.

‘FATİH SULTAN MEHMET, DİRİLSE HEPİMİZE HESAP SORAR’

Kanal İstanbul güzergahındaki bazı arazilerin Katar Emiri’nin annesi tarafından satın alınması ile ilgili soru üzerine de İmamoğlu, şunları söyledi:

“Devasa sorunun bir detayı bu sadece. Ben ona odaklanmış değilim. Elbette o hattaki tüm mülkiyetleri araştırıyoruz. Nasıl bir mülk hareketi oluşmuş? Samimi ve milli bir süreçten mi bahsediyoruz yoksa başka bilmediğimiz şeyler de var mı? 135 milyon metrekare tarım alanından bahsediyoruz. ‘20 bin metrekaresi birininmiş…’ Onunla ilgilenmiyorum. Ben, 135 milyon metrekare ile ilgileniyorum. O bakımdan mülkiyet konusuyla da ilgileneceğiz ve oradaki o bütüncül yapının yaratacağı başka sorunları da esas niyeti de sorgulayacağız."

Erdoğan’ın “Çevreci bir kanal yapalım” sözlerine de değinen İmamoğlu “Ortada zaten muazzam bir çevre var korunması gereken. Bu coğrafya, binlerce yılın bize emaneti. Şu güzel şehri fethedip, bizim insanlarımıza, Türk insanına kazandıran Fatih Sultan Mehmet, bugün ayağa kalksa, dirilse ‘Sen ne yapıyorsun’ der. Hepimize hesap sorar Fatih Sultan Mehmet. Bu kadar göz bebeği bir kent, tarihin bize emaneti. Neyin çevrecisi? Çevre dediğiniz, korunursa değerli, korunursa güzel. O bakımdan işin çevre boyutu, işin hep aldatmaca kısmı” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER