İnce'den mitingde kuru fasulye pilav tarifi

Muharrem İnce, Trabzon mitinginde yemek tarifi verdi: Kuru fasulye pilav tarifi yapacağım. 2 su bardağı Çin fasulyesi, 2 kaşık Tunus zeytinyağı, onun yanına Ukrayna salçası, 3 bardak Amerikan pirinci olacak. Bunları Rus doğalgazında ısıtacaksınız. Kuru fasülyeyi Çin'den alıyoruz. Bu kuru fasülyenin içine 300 gram Sırbistan eti katacağız.

İnce'den mitingde kuru fasulye pilav tarifi
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Trabzon’da seçim mitingi düzenledi. Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’a “Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’e gidip icazet aldın mı?” diye sorduğunu hatırlatan İnce, şöyle devam etti:


“Bana diyor ki “ıspatlamazsan namertsin”, ben de diyorum ki; “İspatlamazsam namerdim.” Bana bunu diyen kişi birlikte gittiğin kişi. Ben onu korumak amaçlı söylemiyorum. Ama 24 Haziran’dan sonra anlatacağım zaten. Ne dersem cevap veriyor bir tek diploma konusunda konuşmuyor.”

İnce’nin diğer mesajları özetle şöyle:

KÖYLERDE İNSAN KALMAMIŞ: Adil olarak bölüşeceğiz. Son 40 yılda Türkiye’de 31 milyon kişi göç etmiş. 20 milyon 560 bin kişi ilk kez oy kullanacak. 570 bin öğrenci var. Bakın yine Türkiye’de 57 milyon seçmen var. Sadece yüzde 7 ‘si köylerde yaşıyor. Köylerde insan kalmamış. Nufüsun yarısı 11 büyük şehirde yaşıyor. Bizim insanları yeniden köyüne döndürmemiz lazım. Bunun yolu tarımı, hayvancılığı desteklemektir.

DÖVİZLERİ SEN BOZDURDUN MU: Her mahalleye bir kreş açarsak, çocuk kreşe kadın işe gider. Bir sloganımız daha var. Her aileye bir ev, her aileye bir maaş. Trabzon hazır mısın buna? Döviz yükseliyor. Ekonomi bakanı tanımıyorum diyor. Başbakan dolsa ne olur olmasa ne diyor, Cumhurbaşkanı başka bir şey diyor. Vatandaşa “bozdur” dedin. Vatandaş seni dinledi, zarar etti. İki sorum var. Sen bozdurdun mu? Vatandaş zarar etti, bunu nasıl karşılayacaksın?

EN İYİ OLDUĞUN 5 KONUYU SEÇ: Ben “köprü yapmak basit iş” dedim. “Senin haddine mi köprü yapmak” dedi. Kavga etmeyelim. Prompterların da olsun, danışmanların da olsun. Gel beraber programa çıkalım. En iyi olduğun 5 konuyu seç, ben tek başıma geleceğim.
Demirel’in yaptığı köprüden neden 10 TL’den geçiyoruz da senin yaptığından neden 100 TL’ye geçiyoruz? Bunun cevabını ver. Kardeşim sen bunlara garanti vermedin mi? Hazine kimin malı? Devlet garantisi, hazine garantisi verdin. Bak kardeşim, demirden köprüleri herkes yapar. Mühim olan gönüller arasında köprü kurmaktır. Ben bunu yapacağım. 6 vilayete söz verdiler, “yerli otomobil yapacağız” diye. Seçime kadar bu il sayısı 20’ye çıkar. Erdoğan; kaporta, lastiğe, aksa talip ben otomobilin beynine talibim.

YEMEK TARİFİ YAPTI: Dünyada ilk 100 marka içinde Türk markası yok. Bizim derdimiz bu olması lazım. İlk kez bir yemek tarifi yapacağım. Kuru fasulye pilav tarifi yapacağım. 2 su bardağı Çin fasulyesi, 2 kaşık Tunus zeytinyağı, onun yanına Ukrayna salçası, 3 bardak Amerikan pirinci olacak. Bunları Rus doğalgazında ısıtacaksınız. Kuru fasülyeyi Çin’den alıyoruz. Bu kuru fasülyenin içine 300 gram Sırbistan eti katacağız. Her gittiği yerde yerli ve milliyiz diyor. Saray’daki mermerler Afyondan mı, Hindistan’dan mı? Bundan daha iyi yerli milli açıklaması olur mu?

GAZZE’YE GİDECEĞİM: Ne zaman bir seçim yaklaşsa İsrail kavgası olur. Kayıkçı kavgası. İsrail mallarını boykot et etmez, tohum alma diyoruz alıyor. Filistinli bir Müslüman Türkiye’ye gelmek istese vize var, İsrailliye vize yok. 2013’te Gazze’ye gideceğim demişti, 5 sene geçti. Gitti mi? Gitmedi. Anca Gebze’ye gitti. Ben cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim söz.

FOTOMONTAJA TEPKİ: Samsun’da sahnedeyim. Gençler bisiklet getirdi, bindim. “O anca bisiklete biner” demiş. Tamam sende ataların gibi ata bin. Ancak bu ülkede baya da bir namussuz var. Benim bu fotoğfrafımı camiye girerken monte etmişler. FETÖ’den mi öğrendiniz bu montajlamayı? Namussuzlar…

İDAM KALKTI BAHÇELİYE SOR: Beni de Menderes gibi idam edecekler” demiş.İdam kalktı. Ortağın Bahçeli’ye sor o bilir. Duygu sömürüsü yapıyor. Menderes benzetmesiyle. Menderes kim sen kimsin? Menderes ticaret yapmak istediği oğluna “Ben başkabanken yapamazsın” demiştir. İnsanların din ve milli duygularını kullanma. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER