Rusya: İran, Suriye'nin güneyinden çekilmeli

İsrail'in Suriye sınırındaki İran ve Hizbullah güçlerinin çekilmesine ilişkin başlattığı tartışmada Rusya'dan yeni açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Suriye'nin güney sınırındaki Suriyeli olmayan tüm güçlerin çekilmesinin en kısa süre içinde başlamasının beklendiğini' söyledi.

Rusya: İran, Suriye'nin güneyinden çekilmeli
Suriye’nin güney sınırındaki İran yanlısı güçlerin çekilmesine ilişkin tartışmada yeni bir perde açıldı.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Suriye’nin güney sınırındaki Suriyeli olmayan tüm güçlerin çekilmesinin en kısa süre içinde başlamasının beklendiğini’ söyledi. Haberi Tass ajansı geçti.

NE OLMUŞTU?

İsrail’in sınırındaki İran yanlısı güçlerin çekilmesini istediği bilinirken, İsrail televizyonu Kanal 10, Rusya ile İsrail’in Suriye’nin güney bölgelerinde kontrolün yeniden Suriye hükümet güçlerine geçmesi, diğer güçlerin çekilmesi konusunda anlaşmaya vardığını öne sürmüştü.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise dün bu iddiayı yalanlamıştı.

Kanal 10’un haberinde sınır bölgelerinde, İran, Lübnan Hizbullahı ya da herhangi bir yabancı birliğin yer almayacağı konusunda da mutabık kalındığı da aktarılmıştı. Ayrıca, İsrail’in Suriye içindeki eylem özgürlüğünü koruyacağı ileri sürülmüştü. Suriye yönetiminin söz konusu anlaşmayı onayladığı da iddia edilmişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER