Irak Kürdistan Bölgesi'nde maaş protestosu

Irak Kürdistan Bölgesi'nde maaşların ödenmemesi nedeniyle başlayan protestolar devam ediyor. Protestolar sırasında bazı KDP binaları ve resmi daireler yakıldı.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde maaş protestosu
Irak Kürdistan Bölgesi’nde düzenlenen maaş protestoları büyüyor. Süleymaniye ve Halepçe vilayetlerine bağlı merkezlerde düzenlenen maaş protestolarında bazı parti binaları ve resmi kurumlar ateşe verildi.


Protestolarla ilgili bölgesel yönetim hükümetinden yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, gösteri düzenlemeyi vatandaşların meşru bir hakkı olarak görüyor ve her zaman bu hakkı savunmuş ve savunmaktadır. Ancak Kürdistan’ın bazı ilçe ve kasabalarında, özellikle de Süleymaniye il sınırlarında yaşanan ve bazı resmi dairelerle parti binalarını hedef alan, yaralanma ve vatandaşların mülküne zarar vermeye ulaşan şiddet olaylarından rahatsızlık duyulmaktadır” denildi.

Rudaw’da yer alan açıklamada ayrıca “Kürdistan Bölgesi’nin içinden geçtiği zorlu şartlara da değinilen açıklamada, böylesi tavırların hiç kimseye hizmet etmeyeceği” ifade edildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER