İran'dan gelen yolcular 'karantina hastanesine' getiriliyor

İran’dan havalanan ve Ankara’ya inen THY uçağındaki yolcular karantina hastanesine dönüştürülen Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne getiriliyor. 20’nin üzerinde ambulans hastaneye giriş yaparken kaç kişinin getirildiği açıklanmadı.

İran'dan gelen yolcular 'karantina hastanesine' getiriliyor
İran’ın başkenti Tahran’dan İstanbul’a gelen THY uçağındaki bir yolcuda korona virüsü olduğu şüphesiyle Ankara’ya acil iniş yaptığı iddiasının ardından Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, İran’daki Türkiye vatandaşlarını getirmek için özel bir sefer düzenlendiğini duyurdu ve yolcuların 14 gün karantina altında tutulacağını açıkladı.

Esenboğa Havalimanı’ndaki uçaktan tahliye edilenler ambulansla Cebeci semtinde bulunan Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne getirilmeye başlandı. Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından kapatılan, korona virüsünün yayılmasının ardından karantina için kullanılan hastaneye 20’den fazla ambulans giriş yaptı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastane çevresinde şeritler çekildi. Basın mensuplarına maske dağıtan personel gazetecilerin hastane önünde beklemesine izin vermedi. Önündeki araç ve yaya trafiğinin devam ettiği hastaneye ambulansların girişi belli aralıklarla devam ediyor. (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER