Kalın: Cemal Kaşıkçı olayında hiçbir şey gizli kalmayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında konsolosluk aracında inceleme yapılacağını belirtti. Kalın, "Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi.

Kalın: Cemal Kaşıkçı olayında hiçbir şey gizli kalmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe’de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ MHP’Yİ HEDEF ALMADI’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af açıklamasına yönelik eleştirilerinin gündeme gelip gelmediği sorulan Kalın, “Bu konuda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımız konuşmasında MHP’yi, onun tabanını hedef almamıştır. Ortada ya yanlış anlaşılma ya da çarpıtma var. Özensiz hazırlanan bir af yasasının toplumsal sonuçlarına atıf yapıyordu” dedi.

‘DANIŞTAY KENDİNİ YÜRÜTMENİN YERİNE KOYDU’

Danıştay’ın Öğrenci Andı’yla ilgili kararını değerlendiren Kalın, “Danıştay kendini yürütmenin yerine koymuştur. Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Yeni siyasi polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

‘MENFUR BİR CİNAYET’

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine de değinen İbrahim Kalın, şunları söyledi:

“Otoparktaki araçla ilgili inceleme yapılacak. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili Suud makamlarının büyük bir sorumluluğu bulunmaktadır. Bu, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki bir mesele değildir. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi nettir. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER