Kenan Evren'in adı her yerden silinecek

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un, Kenan Evren'in adının silinmesini TBMM'de gündeme getirdi. Öneriye bütün partilerin temsilcileri destek verdi.

Kenan Evren'in adı her yerden silinecek
 CHP Milletvekili Gürsel Erol, 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı olarak bilinen Kenan Evren’in adının mahallelerden, sokaklardan, okullardan silinmesi için Meclis’te önerge verdi. Önerge bütün partilerin onayıyla kabul edildi.

Erol verdiği önergede, “12 Eylül TBMM’yi kapattı, parti genel başkanlarını tutukladı. 650 bin kişi gözaltına alındı, 230 bin kişi sıkıyönetimde yargılandı. Ama bugün Kenan Evren’in adı Ankara’nın bir ilçesinde var. Okullarda, kışlalarda, meydanlarda var. Evren adının hiçbir şekilde yaşaması doğru değildir” dedi.

‘DERHAL FAALİYETE GEÇİLMELİ’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Erol’un önergesine destek verdi: “Bir darbecinin isminin sokaklarda, caddelerde bulunmasını hazmedemiyorum” derken, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de ‘’Kenan Evren isminin birtakım yerlerde olmasını bizler de kabul edecek değiliz. Derhâl faaliyete geçilmelidir.”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, önerge için CHP’ye teşekkür etti. Özkan, önerge hakkında şunları söyledi: “CHP’nin bu önerisi yerinde ve doğrudur. Bütün belediye meclisleri tersine işlem yapıp, Kenan Evren caddesi, mahallesi, ilçesi, ne varsa bu isimler milletimizin vicdanında karşılık bulacak örnek şahsiyetlerin ismiyle değiştirilmeli. CHP’ye teşekkür ediyor ve belediye meclisleri ile idareleri göreve davet ediyoruz.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER