İddia: Bazı belediye başkanları AK Parti'ye geçecek

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partiler nedeniyle AK Parti’den istifalar beklenirken AK Parti’li bir yönetici, bunun aksine partiye katılımların olacağını söyledi. İddiaya göre başta İYİ Parti ve Demokrat Parti olmak üzere farklı partilerden seçilmiş bazı belediye başkanları AK Parti’ye geçebilir.

İddia: Bazı belediye başkanları AK Parti'ye geçecek
Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte kan kaybı yaşayacağı yorumları yapılan AK Parti’de buna karşı nasıl önlemler alınacağı merak konusu olurken AK Partili bir yönetici önümüzdeki günlerde farklı partilerden seçilen bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye katılabileceğini iddia etti. AK Partili yönetici, “Elimiz armut toplamıyor. Sarhoşu ittirme, kendi devrilsin diye bir söz vardır. Biz onları şimdilik kendi kaderlerine terk ediyoruz” dedi.

‘KASETLİ TERÖR ÖRGÜTÜ’

“Cumhurbaşkanlığına giden CHP’li” iddiası AK Parti’de, “CHP içindeki güç kavgası”, “kurultay hesabı” olarak yorumlandı. Bu olayla 2010 yılında Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan istifasına yol açan kaset olayını ilişkilendiren bir parti yöneticisi, “Bize göre bunu CHP içindeki kasetli terör örgütü dizayn etti” dedi. Bu yorumu yapanlara göre, CHP tabanında seçimlerde yapılan “gizli ittifak”tan rahatsız olan ulusalcı bir taban var. “Saray’a giden CHP’li” iddiası ile olası rakipler “Saray’ın adamı” olarak karalanıp uzaklaştırılmak isteniyor. Bu sayede kurultay için “steril bir ortam” yaratılıyor.

‘DALGA DALGA GEÇİŞLER OLACAK’

AK Partililere göre CHP’nin, “HDP ile gizli ittifak”ını sürdürmesi durumunda İYİ Parti ittifaktan kopabilir. İttifakın devam etmesi halinde bile İYİ Parti tabanından ve yönetiminden ayrışmalar olabileceği konuşuluyor. Bu gelişmelerin İYİ Parti ve Demokrat Partili bazı belediye başkanları olmak üzere diğer partilerden seçilmiş belediye başkanlarının “dalga dalga” AK Parti’ye geçmesine yol açacağını savunan bir partiliye göre önümüzdeki aylarda kısa aralıklarla bu geçişler sürpriz olmayacak. Hatta AK Parti’ye katılacak belediye başkanlarının rozetlerinin grup toplantısında bizzat Erdoğan tarafından takılacağı konuşuluyor.

‘ÖZEL TRANSFER ÇALIŞMALARI ŞAŞIRTICI OLMAZ!’

Diğer partilerden AK Parti’ye belediye başkanlarının geçeceği iddiası, aralık ayında tabelalarını asmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partiler nedeniyle yaşanabilecek kan kaybına karşı “güçlenme, tazeleme” görüntüsü verilmesini sağlayacağı yorumu yapılıyor. Bu nedenle özel olarak transfer çalışmalarının şaşırtıcı olmayacağı konuşuluyor.

‘CUMHURBAŞKANI PAKETLER GÖNDERİR’

AK Parti’de yeni kurulacak partilere karşı nasıl bir tutum alınacağı da merak konusu. Erdoğan’ın seçim sürecine girilmesiyle birlikte tavrının sertleşebileceği ifade ediliyor. Bir yönetici, “Elimiz armut toplamıyor. Sarhoşu ittirme, kendi devrilsin diye bir söz vardır. Biz onları şimdilik kendi kaderlerine terk ediyoruz. Cumhurbaşkanımız bir sivrisineği bile bahane ederek, onun üzerinden başlattığı tartışmayla bunları paketler gönderir” diyor. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER