Erdoğan: Bizi içimizden atılan güller yaraladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, isim vermeden yakın zamanda parti kurmaya hazırlanan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı eleştirerek, "Bizi düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır" dedi.

Erdoğan: Bizi içimizden atılan güller yaraladı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2022 yılında yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’yı devreye alacaklarını duyurdu. Gündemlerinde ‘dijital ekonomi, dijital ticaret ve dijital Türkiye’ olduğunu belirten Erdoğan, firmalara fiber hat yatırımlarını artırma çağrısı yaparak, “Fiber hat konusunda engel çıkaran karşısında bizzat şahsımı bulur” dedi.


Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner ’19 toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

HEDEFİMİZDEN KOPARAMADILAR: 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde pek çokları dudak bükmüştü. Gezi olaylarıyla ilk işareti ortaya çıkıp 17-25 Aralık darbe girişimi, hendekler, 15 Temmuz’la ülkemizi doğrudan hedef alan süreçler yaşadık. Ne yaptılarsa Türkiye’yi hedeflerinden koparmayı başaramadılar. Ekonomisini toparlamış, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ediyoruz.

BUNUN ADI FIRSATÇILIK, KÖR DÜŞMANLIKTIR: Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır. Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost ola ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur… Herkesin milletimize yar olmasını beklerler. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor, birileri terör sevicilik yapıyor, birileri FETÖ’cülük yapıyor birileri bunların değirmenine su taşıyor. Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunun adı fırsatçılık, asıl olarak da kör düşmanlıktır.

BOR KARBÜRÜ ÜRETİMİ: Yıllarca bu ülkede bor madeninin değeri üzerinden spekülasyon yapıldı, komplo teorileri geliştirildi. Kimse bu bor nedir, nasıl çıkarılır, nasıl satılır kısmına kafa yormadı. Dertleri emek vererek kazanmak değil, afaki hesaplarla milleti kandırmaktı. AK Parti’ye yönelik saldırıların arttığı dönemde Erke dönergeci aleti müjdesini verdiler. Ortada ne icat ne cihaz ne de bedava elektrik olmadığı için balon kısa sürede söndü, patladı. Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma’da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda 1000 ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyada 8 tondur. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER