KHK’lılarla 1402’lik bilim insanları kitap tanıtımında buluştu

'İmza ve Ötesi' kitabının tanıtımı yapıldı. Tanıtımda KHK'lı ve 1402'lik bilim insanları bir araya geldi.

KHK’lılarla 1402’lik bilim insanları kitap tanıtımında buluştu
“İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor” adlı kitabın tanıtımı Mülkiyeliler Birliği’nde yapıldı. Dün akşam yapılan etkinliğe, 1402’lik bilim insanları ile OHAL KHK’larıyla üniversitelerden atılan bilim insanları katıldı.


Nurettin Öztatar tarafından hazırlanan kitabın tanıtımına, 1402 Sayılı Sıkıyönetim Kanunu ile SBF’den uzaklaştıran bilim insanlarından Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Tuncer Bulutay ve Prof. Dr. Baskın Oran katıldı.

Kitapta söyleşileri yer alan KHK’lı bilim insanlarından Elçin Aktoprak, Benan Eres, Yasemin Özgün, Aykut Çoban, Ayşen Uysal ve Dinçer Demirkent’in de katılarak konuşma yaptığı etkinlik, Boratav’ın konuşmasıyla başladı. Boratav, kendi atılma sürecini ve sonrasında yaptıklarını anlattığı konuşmasında, ‘iki dönemin farklılıklarının da bulunduğunu’ belirterek, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Tuncer Bulutay ise konuşmasında, ‘KHK ile atılan bilim insanlarını bir şekilde bilimsel çalışmalarını sürdürmelerini’ istedi. Prof. Dr. Baskın Oran, ‘KHK ile atılanların mutlaka kürsülerine döneceğini’ kaydetti.

1402’lik bilim insanlarının ardından söz alan KHK’lı bilim insanları, hem atılma süreçleri hem sonrasında yaşadıkları ile kitap hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Etkinliğe, Almanya’da bulunan Barış İmzacıları’ndan Zafer Yılmaz, görüntülü konuşma ile katılırken, İngiltere’de bulunan Ertan Ersoy, yazılı bir mesaj gönderdi. Ankara dışında bulunan Özlem Albayrak ise Skype bağlantısıyla toplantıya katıldı. Kitap tanıtımı, kokteylle sona erdi.

İMZA VE ÖTESİ NE ANLATIYOR?

Geçtiğimiz ay Ütopya Yayınevi’nden çıkan “İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor” adlı kitapta, OHAL KHK’ları ile üniversitelerden atılan Mülkiyeli bilim insanlarıyla söyleşiler yer alıyor. Kitapta ayrıca, 1402’lik bilim insanlarıyla yapılan bir söyleşi ile ihraçlara karşı yapılan kurumsal açıklamalar bulunuyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER