Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat için evini satıp, borç aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ödemesi gereken tazminat için evini satıp, 200 bin lira borç aldığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tazminat için evini satıp, borç aldı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığı’na yeni mal beyanını sundu. Kılıçdaroğlu’nun önceki beyanlarında yer alan Balıkesir Burhaniye’deki konutu ise yeni mal varlığı listesinde yer almadı. Kılıçdaroğlu’nun konutunu 600 bin liraya sattığı ve 200 bin lira borç aldığı mal varlığı beyanında yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun evi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ödemesi gereken tazminat için sattığı açıklandı.


Kılıçdaroğlu son olarak, MAN Adası belgeleri nedeniyle Erdoğan’a 359 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.

ÖZTRAK: HEM MÜLK SATTI HEM BORÇ ALDI

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na hitaben ‘tazminatları nereden ödüyorsun?’ sorusuna yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Partimizin internet sitesine Genel Başkanımızın mal beyanını koyduk. Buradan baktığınızda kendisinin hem mülk sattığını hem borç aldığını, bu tazminatları da bir şekilde bu borçla, sattığı mülkün parasıyla ödediğini göreceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mal varlığı beyannamesi güncellenerek TBMM Başkanlığı’na da gönderildi. Kılıçdaroğlu’nun, partinin internet sitesinde de yer alan mal varlığı beyannamesinde de değişiklik yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun mal varlığının yanı sıra eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yu da içeren bildirim, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Buna göre, Kılıçdaroğlu çiftinin mal varlığında, Ankara Balgat’ta 2003 yılında edinilen ve değeri 142 bin lira olan konut ile Ankara Akyurt’ta 2003’te edinilen ve değeri 57 bin 300 lira olan konut bulunuyor.

Tunceli’de 2007’de edinilen ve değeri 75 bin 284 lira olan bir konutu daha bulunan Kılıçdaroğlu’nun önceki beyanlarında yer alan Balıkesir Burhaniye’deki konutu ise yeni mal varlığı listesinde yer almadı. Bu konutun değeri daha önce 300 bin lira olarak duyurulmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayrıca Akçalı Konut Yapı ile Gökyurt Konut Yapı kooperatiflerine 1997 yılından üyelikleri olduğu belirtildi. Ressam Nuri Abaç, Fikret Otyam, Güler Çakır, Hüseyin Yüce ve Ayatullah Sümer imzalı 8 tablo, Kılıçdaroğlu’nun üzerindeki diğer taşınmazlar olarak gösterildi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER