Eyfel'in ışıkları öldürülen gazeteciler için söndürüldü

Eyfel Kulesi'nin ışıkları Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Uluslararası Günü'nde öldürülen gazeteciler için söndürüldü.

Eyfel'in ışıkları öldürülen gazeteciler için söndürüldü
 

Fransa'nın başkenti Paris'in sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi, gazetecilere yönelik suçların cezasız kalmaması için yapılan törende ışıklarını bir dakikalığına söndürdü.

2 Kasım 2018 Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Uluslararası Günü adına yapılan etkinlikte bir grup gazeteci, öldürülen meslektaşlarının portreleriyle Eyfel Kulesinin önünde poz verdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün düzenlediği törende sadece geçtiğimiz senede onlarca gazetecinin katledildiğine dikkat çekildi.

Eylem sırasında konuşan RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire, "Gazeteci cinayetlerine bir son verilmeli. 15 yılda bin 66 gazeteci öldürüldü. Sene başında beri, medya çalışanları da dahil edilirse, toplam 77 kişi öldürüldü. Bu geçen seneye göre çok daha fazla" dedi.

CEMAL KAŞIKÇI DA ANILDI

2 Ekim'de İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldüğü anlaşılan gazeteci Cemal Kaşıkçı da etkinlikte anıldı. Kaşıkçı ile daha önce beraber çalışan Fabiola Badawi, öldürülen gazeteci hakkında "Özgürlüğü, dürüstlüğü ve hayatı seven bir insandı" şeklinde konuştu.

2014 yılında Birleşmiş Milletler (BM), 2 Kasım tarihini Gazetecilere Karşı Suçlarda Cezasızlıkla Mücadele Uluslararası Günü olarak ilan etti. Bu tarih, 2 Kasım 2013'te Mali'de öldürülen iki Fransız gazetecinin anısına seçildi.

Dünya genelinde gazeteci cinayetlerinin yüzde 85'inde fail bilinmiyor. BM, gazetecileri korumak için ülkelerden suçlara göz yummamalarını ve mevzuatlarını sıkılaştırmalarını talep ediyor. (MEDYA SERVİSİ)

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER