Kılıçdaroğlu: Kim partiyi yıpratırsa kapının önüne koyacağım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gündemdeki son konular ve Fikri Sağlar'ın açıklamaları hakkında konuştu.

Kılıçdaroğlu: Kim partiyi yıpratırsa kapının önüne koyacağım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV'ye konuk olduğu programda “Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı” dedi ve “Partiyi kim yıpratırsa kapının önüne koyacağım” ifadesini tekrarladı.


Yüksek Seçim Kurulu’nun "Mühürsüz oy ve pusulaların geçerli sayılması” kararını yine eleştiren Kılıçdaroğlu “Sandıktan ‘hayır’ çıktığını bütün dünya kabul ediyor. YSK üyeleri hakkında ayrıca suç duyusunda bulunacağız." dedi. Kılıçdaroğlu, 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimi için MHP ve CHP'nin çatı aday olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun doğru bir karar olduğunu savundu.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında disiplin süreci başlatılmasına dair de konuşan Kılıçdaroğlu, "Bizim partimizde bütün arkadaşlarımız fikirlerini aktarırlar. Genel başkan dahil herkes eleştirilebilir ancak eleştirinin dozunu ayarlanabilmeli. Partiyi kim yıpratırsa kapının önüne koyacağım, nokta" dedi.

Deniz Baykal'ın "Abdullah Gül yüzde 49'un temsilcisi olabilir" sözlerine dair de, "İsimlerin konuşulması hiç doğru değil" diyen Kılıçdaroğlu "İsimleri daha şimdiden hedef tahtası haline getirmek doğru değil. Şimdiden konuşup onları törpülemek doğru değil" ifadelerini kullandı.

‘SANDIKLARDAN HAYIR ÇIKTIĞINA YÜZDE 100 EMİNİM’

Kılıçdaroğlu, referandum süreciyle ilgili olarak da "Sandıklardan hayır çıktığını bütün dünya kabul ediyor. Evet sonucu meşru değil. YSK yasalara aykırı kararlar verdi. Siyasi otoriteden talimat aldılar, yasaları açıkça çiğnediler ve eveti çıkardılar. Bu toplumun vicdanı bunu kabul etmez. Bütün uluslararası raporlarda da gayrimeşru bir referandum olarak tanımlanıyor." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından diğer satırbaşları şöyle:

  • Gayrimeşruluğun hukuki olarak onaylanmasını bekliyoruz. Yasalara aykırılığı çok açık. Önce AİHM'in konusuna girer mi girmez mi ona bakacaklar. Bununla ilgili güzel bir dilekçe hazırlığımız var, akademisyenlerle çalıştık ve önümüzdeki günlerde başvuruyu yapacağız.
  • Biz sadece hayır oyu kullananların hakkını savunmuyoruz evet oyu kullananların da hakkını savunuyoruz. Halk oylamasına şaibeyi bulaştıran YSK'de konumlanmış bir grup çeteci. Dolayısıyla evet oyu kullanan vatandaşın tercihi bizim başımızın üstünde. 

‘BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAMALI’

  • Toplum karpuz gibi ortadan ikiye ayrıldı. İlk sakıncasını gördük, Cumhurbaşkanı partili oldu. Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalı. Tarafsız olacağımıza namus ve şeref üzerine nasıl yemin edeceğiz?"

‘KISIR ÇEKİŞMELER YAPANIN PARTİDE YERİ YOKTUR’

  • Bizim partimizde arkadaşlarımız düşüncelerini rahatlıkla açıklayabilir. Genel Başkan'ı bile eleştirebilirler. Ama hiç kimse kendisini partinin üstünde görmesin. Parti benim partim değil. Parti Türkiye halkının partisi. Parti olduğu için ben varım. Eğer biz böyle çalışmazsak onların bu partide yeri yoktur. Kim partiye zarar verirse kapının önüne koyarım. Salı günü bu konuşmayı yaptım, 5 dakika alkış kesilmedi. Her kafadan bir ses çıkmaz. Ya oturacaksın parti için, ülke için çalışacaksın. Yüzde 49 gibi olağanüstü bir başarı var. Toplum ilk kez kutuplaşmadan, bir araya gelerek ortak bir paydada buluştu. Kısır çekişmeler yapanın partide yeri yoktur. Herkes duysun, kimse kusura bakmasın. Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun.
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER