Kılıçdaroğlu: Kurultayı toplantıya çağıracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde yükselen tepkiler ardından yaptığı açıklamada kurultayı toplantıya çağıracağını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Kurultayı toplantıya çağıracağım

CHP’de seçimler öncesi yaşanan tartışmalar, 10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan yenilgi ardından derinleşti.

Aralarında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de olduğu bir grup vekilin kurultay çağrılarına ilişkin parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum” diyerek, ırkçı-ultra milliyetçi parti MHP ile ortak belirledikleri cumhurbaşkanlığı adayını savundu.

Kılıçdaroğlu, “Biz bu ülkeye demokrasi getiren bir partiyiz” diyerek parti disiplinine sıkı sıkı bağlı olduklarını herkesin bilmesi gerektiğini belirtti.

CHP lideri, “Bir arkadaşımınız adaylığını koyması bizim geleneğimizde vardır. Basın toplantısı yapan arkadaşlara söylemiştim. İmzaları toplayın hemen kurultay yapacağım diye. Delegeler ya da genel başkan vasıtasıyla kurultay toplanır. Elbette bir zaman ve takvim olacaktır. Ben hiç bir delegeye bana oy verin diye bir arayış içine girmeyeceğim. Başka adaylar da olabilir. Adaylığı beni memnun eder. Benim gurup başkanlığından almam diye bir düşüncem söz konusu değil” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Onlar gerekli imzayı toplayamazlar ama merak etmesinler ben kurultayı toplantıya çağıracağım” diye ekledi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilgi ardından sert eleştirilerde bulundu. "Bence ortada bir yenilgi, hezimet var” diyen İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultay çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER