Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ÖTV' yanıtı: Ayıp etmişiz özür dileriz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖTV açıklamasına ilişkin, "Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz! Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ÖTV' yanıtı: Ayıp etmişiz özür dileriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısında yaptığı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Mazotta 2 Lira, benzinde 2,5 Lira ÖTV almamız gerekirken; mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz” demiş. Halk olarak ayıp etmişiz, özür dileriz! Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu bir diğer paylaşımında ise, "Elektriğe, gaza zam yaptın, yetmedi; şimdi de akaryakıta yapacağın zammın yolunu yapıyorsun. Düş bu milletin yakasından, düş!" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların vatandaşa yansımasını en aza inmesi için gerekli önlemleri aldık. Bugün mazotta 2 lira, benzinde 2.5 lira ÖTV almamız gerekirken; mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz. Her bir akaryakıt alımında litrede en az 2 lira destekliyoruz. Evlerde sanayide kullanılan tüplerde ise hiç ÖTV almıyoruz. Sadece bu yıl 46 milyarlık KDV ve ÖTV gelirinden feragat ediyoruz. Avrupa’da benzinin ve motorinin en ucuz olduğu, en az vergilendirildiği ülke biziz. Eskiden yurtdışından gelen her araba depolarını doldurup öyle girerlerdi, şimdi depoları fulleyip öyle sınır dışına gidiyorlar. Böylesine büyük maliyetlere katlanmamızın tek gayesi vatandaşlarımızın, üreticilerimizin, çiftçilerimizin yükünü azaltarak refahı artırmaktır." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER