Kürdistan yönetimi: ABD baskı yapıyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna ilişkin tartışma sürüyor. Washington'ın, referandum tarihinin değiştirmesi için Erbil'e baskı yaptığı belirtildi.

Kürdistan yönetimi: ABD baskı yapıyor
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış ilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, ABD’nin bağımsızlık referandumunun tarihinin değiştirilmesi için kendilerine baskı yaptığını söyledi. Mustafa, 25 Eylül olarak planlanan tarihi değiştirmeyi şu an için düşünmediklerini ekledi.


Referandum konusunda görüşmeler yapmak için bir haftadır Washington’da bulunan Mustafa, “Amerikan yönetiminin tarihin değiştirilmesi için Kürdistan liderliğini ikna etmek için bazı girişimlerde bulunduğu doğru. Fakat bizim kararımız, süreci 25 Eylül’de hayata geçirmek” dedi.

Mustafa, Erbil merkezli Rudaw gazetesine demecinde,  Amerikalı yetkililerin Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkını desteklediğini belirterek, “Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını anlıyorlar. Bizim zorlu bir geçmişimiz olduğunu anlıyorlar” dedi. Ancak Kürt yetkili, şöyle devam etti:“Tek sorunları tarihle ilgili. Bu konuda endişeliler. Tarih, onların programlarıyla uyumlu değil. ‘Bu durum sizin dikkatinizi dağıtabilir, IŞİD’le mücadeleye devam edemeyebilirsiniz. Bu, Irak için belirlediğimiz programlara zarar verebilir’ diyorlar. Zamanlama dışında, herhangi bir referandum düzenlenmesine karşı değiller.” (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER