Mahkeme, İdris Baluken kararını 4 Ocak'ta açıklayacak

HDP'li İdris Baluken'in tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme, kararını 4 Ocak'ta yapılacak duruşmada açıklayacak.

Mahkeme, İdris Baluken kararını 4 Ocak'ta açıklayacak
HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Buluken’in davası, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Baluken’in katılmadığı duruşma, 4 Ocak tarihine ertelendi.


HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti Üyesi İdris Baluken’in tutuklu yargılandığı davada tahliye çıkmadı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını 4 Ocak’taki duruşmada açıklayacak. İdris Baluken’in katılmadığı duruşmaya HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Ziya Pir Nimetullah Erdoğmuş, Leyla Birlik ve partili çok sayıda kişi katıldı.

‘BALUKEN, KÜRT OLDUĞU İÇİN YARGILANIYOR’

Mahkeme kararından sonra Diyarbakır Adliyesi’nin önünde açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, davanın hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Taşçıer şöyle konuştu:

“İdris Baluken bir suç işlememiştir, yolsuzluk yapmamıştır. Düşüncelerini açıkladığı için bir yıldan fazladır hapiste. Bir milletvekilinin bu şekilde yargılanması kabul edilemez bir durumdur. Bugün Baluken’in tahliye edilmesini bekliyorduk. Bu davaların düşmesi gerekir. Ama Kürt sorunu çözülmeden bu davalar devam edecektir. Baluken Kürt olduğu için yargılanıyor. HDP ve bileşenleri Kürt sorunu çözülsün istediği için yargılanıyorlar. Daha iki gün önce Meclis’e HDP’li vekiller için yeni fezlekeler geldi. Bu şekilde ülke yönetilemez. 25 milyon Kürt’ün taleplerini dikkatte almazsanız, onların siyasetçilerini hapse atarsanız bu ülkeyi yönetemezsiniz.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER