Metin Göktepe, katledilişinin 26'ncı yılında mezarı başında anıldı

Haber takibi sırasında polislerce katledilen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 26'ncı ölüm yıldönümünde mezarı başında ailesi, çalışma arkadaşları ve meslektaşlarının katılımıyla anıldı.

Metin Göktepe, katledilişinin 26'ncı yılında mezarı başında anıldı

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 26'ncı yılında anılıyor. 1996 yılında Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemek için gittiği Alibeyköy’de gözaltına alındıktan sonra, Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülen Göktepe'nin 'duvardan düşüp öldüğü' açıklanmıştı. Gazetecilerin ve ailesinin takibi ile Göktepe'nin gerçek ölüm nedeni ortaya çıkarılıp sorumlular hapse mahkum edilmişti. 

'UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'

İstanbul'un Esenler ilçesinde bulunan Kemer Mezarlığı'ndaki törene, Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz,  İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Berkin Elvan'ı annesi Gülsüm Elvan ile arkadaşları katıldı. Anma töreninde konuşan Metin Göktepe'nin ablası Meryem Göktepe, "Bugün yine Metin ile buluşmaya geldik. 26 yıl önce şu saatlerde Metin öldürülmüş tutsakların cenazesini izlemek üzere hala yaşıyordu. Ne yazık ki gözaltına alınıp katledildi. Bugün burada olmanız çok kıymetli. Metin'i unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

'MESLEĞİNİ İCRA EDERKEN KATLEDİLDİ'

 Twitter'da da çok sayıda siyasetçi ve gazeteci #MetinGöktepe etiketi ile paylaşım yaptı. 

"Gerçekler aydınlansın diye mesleğini icra ederken, gözaltında katledilen gazeteci #MetinGöktepe'yi rahmetle anıyorum" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İçimizdeki bu acılar hiç dinmeyecek ama benzer acıların yaşanmadığı bir ülkeyi hep birlikte inşa etmek; tek suçu haber yapmak olan Metin Göktepe’ye borcumuzdur!" ifadelerini kullandı. 

'MİRAS BIRAKTIĞI GAZETECİLİĞİ YAŞATACAK BİNLERCE BASIN EMEKÇİSİ VAR'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "26 yıl önce katlettiler ancak bu topraklara miras bıraktığı Metin gazeteciliğini yaşatacak binlerce basın emekçisi dostumuz var ve var olmaya devam edecek. Saygı, sevgi ve özlemle…" derken, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise Twitter paylaşımında, "Düşünce ve ifade özgürlüğü için mücadele ederken yaşamları ellerinden alınanlar..." ifadelerine yer verdi.

 İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, "Tam 26 yıl önce işkence ile katledildi" mesajını paylaştı. 

'BUGÜN HALA AYNI YOLDAYIZ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) paylaşımında ise şöyle denildi: "Evrensel muhabiri #MetinGöktepe'nin tek amacı gerçekleri yazmaktı. Polislerce darbedilerek öldürüldü. Meslektaşları birlik oldu, kamuoyu olayın peşini bırakmadı. Beş yıllık dayanışma sonucu polisler mahkûm edildi. Gazetecilerin yılmayacağı gösterildi. Bugün hâlâ aynı yoldayız."

DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER