Neçirvan Barzani: Bazı kesimler Kürtleri bölmeye çalışıyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'den bölgede yaşananlara ilişkin mesaj: Bazı kesimler Kürtleri bölmeye çalışıyor. İç çekişmelere fırsat vermemeliyiz.

Neçirvan Barzani: Bazı kesimler Kürtleri bölmeye çalışıyor
Irak Kürdistanı, bölgenin başkanı Mesud Barzani’nin görevi bırakma kararı sonrası patlak veren şiddet olaylarını tartışıyor. Bölgenin Başbakanı Neçirvan Barzani, resmi Facebook sayfasından bir açıklama yaparak şiddet olaylarına karışanların yargılanacağını söyledi. “Bazı kesimler Kürtleri bölmeye çalışıyor” diyen Neçirvan Barzani, “İçinde bulunduğumuz krizin çözümü kolay değil ancak dün gece yaşanan olaylar yalnızca düşmana hizmet eder” ifadelerini kullandı.


Rudaw’ın aktardığı açıklamanın tam metni şöyle:

“Bu tür şiddet eylemleri kabul edilemez ve buna sebep olan şahıslar Kürdistan Bölgesi yasalarına uygun bir biçimde yargılanacaktır. Yaşananlar meşru değildir ve yasa dışıdır. İçinde bulunduğumuz krizin çözümü kolay değil ancak dün gece yaşanan olaylar yalnızca düşmana hizmet eder. Bazı kesimler bizi içerden ve dışardan bölmeye çalışıyor. Kürdistan halkından tek isteğim ve ricam şudur; birlik olun! Önümüzde yeni bir yol var. Bazı kesimler Kürtleri bölmeye çalışıyor. Bölünmüş bir aile mücadele edemez ve direnemez. Bu yüzden birlik olmamız lazım. İç çekişmelere fırsat vermemeliyiz. Biz güçlüyüz ve hep beraber daha güçlü olalım.” (Kaynak: Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER