'Öcalan'ın görüşlerini açlık grevindekilere ilettik'

Asrın Hukuk Bürosu, Abdullah Öcalan'la yaptıkları görüşmenin detaylarını en kısa zamanda kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı. Büro ayrıca, Öcalan'ın açlık grevine ilişkin görüşlerini açlık grevindeki eylemcilere iletmekte olduklarını belirtti.

'Öcalan'ın görüşlerini açlık grevindekilere ilettik'
İmralı Cezaevi’nde 22 Mayıs’ta müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşen Asrın Hukuk Bürosu, açlık grevleri konusunda yakında bir açıklama yapılacağını duyurdu. Asrın Hukuk Bürosu’nun açıklamasında, Abdullah Öcalan’la gerçekleştirilen görüşme neticesinde ortaya çıkan görüşleri şu an açlık grevi eylemcileriyle paylaştıklarını ve bu konuda ortaya çıkacak sonuçla ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapılacağını duyurdu. Büronun açıklamalarının ardından açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven de bir açıklama yaptı.

Asrın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22 Mayıs’ta müvekkilimiz Sn. Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, müvekkilimizin açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız.”

LEYLA GÜVEN: BİZLER DE EN KISA ZAMANDA GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Açlık grevinin 197’nci gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven de Twitter’dan bir açıklama yaptı. Güven yaptığı açıklamada, “Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Avukatlar Leyla Güven’le de görüştü…

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER