Özkiraz'ın Babacan uydurması TT yarattı

Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin adının Akıl ve Bilim Partisi olacağını yazdı. Twitter kullanıcıları partinin kısaltması için 'Akbil' esprisi yaptı. 'Akbil' trend topic oldu. Özkiraz daha sonra sosyal deney amacıyla kasten uydurma haber paylaştığını açıkladı.

Özkiraz'ın Babacan uydurması TT yarattı
Avrasya Araştırma şirketinin Başkanı Kemal Özkiraz, AK Parti’den ayrılan Ali Babacan’ın hazırlıklarını sürdürdüğü yeni partisinin isminin Akıl ve Bilim Partisi olacağı iddiasını yazdı. Sosyal medyada, Özkiraz’ın verdiği isim üzerinden partinin adı için ‘Akbil’ kısaltması kullanılarak esprili yorumlar yapıldı. ‘Akbil’ twitter’da Trend Topic listesinde 10. sıraya girdi. Özkiraz daha sonra, parti ismiyle ilgili paylaşımının uydurma haber olduğunu ve sosyal deney yaptığını açıkladı.

Kemal Özkiraz’ın Ali Babacan’ın partisinin ismiyle ilgili ilk paylaşımında şunları yazdı: “Ali Babacan’in partisinin ismi belli olmuş partinin ismi AKIL VE BİLİM PARTİSİ olacakmış…. AB kısaltması ile Avrupa Birligine vurgu yapılacakmış… Diyenlerin yalancisiyim…”

‘KİMSE NEREDEN DUYDUN DEMEDİ’

Bu paylaşım üzerine twitter’de partinin ismiyle ilgili ‘Akbil’ esprileri yayıldı. Özkiraz daha sonra şu paylaşımı yaptı: “Şimdi gelelim asıl ve ciddi konuya. Bu haberim tamamen uydurma bir haber. Baştan sona ben uydurdum. Bu aslında bir sosyal deney. Konusu basın ve sosyal medya nasıl manipüle edilir? Amaç ‘CHP yalan haberle baş edemiyor’ diyenlerin haksız olduğunu ve ufacık bir Twitter hesabindan yazılan bir yalanın bile ne kadar hızlı ve kontrolsüz yayıldığını göstermek. Onlarca ve büyük ciddi medya kuruluşu 1 saat geçmeden yalanımı haber yaptı. Kimse araştırmadı.  Kimse kaynak kim, nedir, nereden duydun demedi. İşte Türkiye’de medyanın hali bu. Kimsenin işin doğrusunu araştırmadan yazdığı uyduruk işler AKP medya gücü ile birleşince kontrol edilemez oluyor. Peki niye Babacan’ı seçtim? Oy vermeyeceğim bari reklamına katkım olsun dedim.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER