İnce: Kurultaya dönük faaliyetim yok

'Beştepe'ye giden CHP'li' tartışmasında ismi gündeme getirilen Muharrem İnce, partinin yıpranmaması için konuyu artık kapatacağını söyledi. İnce, asıl hedefin de kendisi değil, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti.

İnce: Kurultaya dönük faaliyetim yok
Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın köşesinde yazdığı ancak sonrasında özür dilediği ‘Beştepe’ye giden CHP’li’ tartışmasında ismi geçen Muharrem İnce, yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Söz konusu iddianın kaynağı Rahmi Turan hakkında 5 kuruş, Talat Atilla hakkında ise 3 kuruşluk dava açan İnce “Eğer bu yalanlarda tek sorumlu Rahmi Turan ve Talat Atilla ise partinin de bu kişiler hakkında, en başta da Sayın Genel Başkan’ın dava açmasını beklerim” dedi.
 

Söz konusu polemiğe ilişkin Hürriyet‘e yazan İnce “Neden çete diye ithamda bulunduğumu söylüyorlar. Ben bunlar için elbette ‘birkaç kişi’, ‘bir grup’, ‘bir klik’ gibi adlandırmalarda da bulunabilirdim. Ama bu adlandırmalar çete sözünün içerdiği belli bir amaç için yan yana gelip plan yapmayı, pusu kurmayı, arkadan vurmayı ifade etmezdi” dedi.

Söz konusu tartışmanın, CHP’de kurultay sürecine yönelik hesaplar üzerinden anlatılmasının kendisiyle ilgili olmadığını savunan İnce “Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur. Asıl hedef ben değil, Sayın Genel Başkan’ın kendisi” yorumunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER