Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bir veya birkaç vaka salgın değildir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy korona virüsüyle ilgili ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Koca son durumla ilgili, "Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bir veya birkaç vaka salgın değildir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, korona virüsü Bilim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Korona virüsü Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla toplandı. Toplantının ardından ortak açıklama yapıldı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının Avrupa’daki durumu, dün akşamki tablo ile karşı karşıya bırakmakla yetinmeyecektir. Risk ciddidir” dedi. Koca şu açıklamalarda bulundu: “Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Yapmanız gereken, hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Korona virüsü, tedbirlerimizden daha güçlü değildir. 60 derecenin üzerinde olmak kaydıyla Bilim Kurulu kolonyayı tavsiye ediyor. Pozitif çıkan vakada kişisel mahremiyete de önem veriyoruz.”

Koca ilaç stokuyla ilgili sıkıntı olmadığını söyledi. Koca şöyle devam etti: “Stokta ilaçlarımız var. Üç hafta önce birtakım ilaçları sipariş ettiğimizde ‘vaka mı var’ denmişti, o hazırlık dönemiydi. Bu anlamda sorun yok.”

Koca, okulların tatil edilmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşmelerin sürdüğünü de söyledi: “Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler.”

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ ERTELENEBİLİR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Kültür etkinlikleri Nisan sonuna ertelenebilir. Ulusal bir mücadele vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da şu bilgileri verdi: “Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışı oldu. İhracatta da oldu artış. Amacımız ihracatı engellemek değil. Önceliğimiz halkın sağlığı. İhracat ön izinlerini, Sağlık Bakanlığı ön iznine verdik. Firmalarımıza tavsiyemiz bir an önce piyasanın talebini yerine getirmesi.” / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER