Sait Dede ve Leyla Güven’den bayram mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekilleri Sait Dede ve Leyla Güven Ramazan Bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı.

Sait Dede ve Leyla Güven’den bayram mesajı
HDP Hakkari Milletvekilleri Leyla Güven ve Sait Dede'nin Ramazan Bayramı mesajları şöyle: 

LEYLA GÜVEN:

“Değerli Hakkari Halkı, Yaşadığımız bu kutsal coğrafya başta İbrahimi dinler olmak üzere birçok din ve inancın ilk ortaya çıktığı yer olmuş ve halklara her zaman huzuru vaad etmiştir. Ancak hegemon güçlerin her zaman güç kapma alanı haline gelen Ortadoğu, yaratılan iktidar savaşları, katliamlar, işkenceler, çatışmalar, yıkımlar ve sürgünlerle tüm halklar için acı ve gözyaşının hiç eksilmediği bir coğrafya haline getirilmiştir. Ortadoğu’da mezhepçilik, hizipçilik ve din adına yürütülen savaşlarda muktedirler aslında dini kullanarak halklara saldırmış ve Müslüman halkların hoşgörü dini olarak da gördüğü İslam dinini tartışılır hale getirmiştir.

Ramazan ayı olmasına rağmen AKP iktidarının dinlerin kutsal ve dokunulmaz saydıkları değerlere saldırmasıyla bu durum açık ve net olarak görülmüştür. Garzan mezarlığında 261 cenazeyi hiçbir dine sığmayan bir şekilde İstanbul’da kaldırımların altına gömülmesi, mezar taşlarının kırılması ve mezarların tahrip edilmesi, bir anneye cenazesinin kargoyla gönderilmesi gibi hukuksuzluklar hangi gerekçeyle açıklanabilir ki? Dünya’yı etkisi altına alan Pandemi sürecinde dahi başta Kürt siyasetçiler olmak üzere tüm muhaliflerin cezaevinde ölüme terk edilmesi hangi kardeşlik ile açıklanabilir? Kürt halkı bu coğrafyada yıllardır birlik, dayanışma, sevgi, barış, hoşgörü bilinciyle hareket ediyor ve bu konuda büyük bir özveri sergiliyor. Çünkü bizler ulusların ve dinlerin bir halklar bahçesi olarak bir arada yaşayacağı özgürlükçü, demokratik bir yaşamın mümkün olduğunu biliyoruz. Yaşadığımız coğrafya’da barış, huzur ve eşitliğin sağlanması temenni ediyor, özgür ve demokratik bir toplumda bütün inançların ve halkların eşit ve özgür yaşaması umuduyla Ramazan bayramının Demokratik Ortadoğu’da kalıcı barış ve özgür yaşama vesile olmasını diliyorum. Bütün İslam toplumunun Ramazan bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

SAİT DEDE:

“Yaşanan küresel salgın ve yine bu salgını bir fırsata çevirerek kendi çıkarları yönünde kullanan bir faşist iktidar bloğunun saldırlarının, hukuksuzluklarının arttığı bir süreçteyiz. Son zamanlarda bu bloğun artan pervasız saldırıları da bizlere göstermektedir ki bu köhne zihniyet can çekişiyor. Halkların mücadelesi ve direnişiyle her an her saniye kaybediyor, öncülleri gibi tarihin çöplüğüne gidecek olmanın telaşını yaşıyor. Onları yaklaşan sonlarının telaşı içinde karanlık dehlizlerde bırakarak halaylarımızı çekmeye bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz.

Ne yazık ki Ramazan Bayramı’nı Covid-19 salgını sebebiyle; her zamanki bayramlaşmaların aksine, olağandışı bir şekilde kutlayacığız. Dayanışmanın en güzel örneği olan Ramazan ayının ardından başlayan ve üç gün boyunca kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Evet, salgın sebebiyle kucaklaşamayacağız, tokalaşamayacağız ancak unutmayalım ki salgınla mücadele kurallarına uyarak yaşamı seçmiş olacacağız, sevdiklerimizin sağlığını toplumun sağlığını korumuş olacağız ve her zaman olduğu gibi yaşamı savunacağız. Zap’ın eşsiz melodisinde, Berçelan’nın güzel havasında ve Reşko’nun özgür esen rüzgarlarında tekrar bir araya gelecek olmanın heyecanı ile tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER