Virüsün varlığından habersizdik

ABD Başkanı Donald Trump'ın hedefindeki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün direktörü Wang Yanyi, "Herkes gibi biz de virüsten habersizdik" ifadelerini kullandı. Yanyi, "30 Aralık'ta kaynağı belirsiz bir pnömoniyle ilgili bir örnek aldık. Bundan önce herhangi bir bilgimiz yoktu" dedi.

Virüsün varlığından habersizdik
ABD Başkanı Donald Trump’ın suçlamalarının merkezindeki Wuhan Viroloji Enstitüsü’nün direktörü Wang Yanyi, virüsün laboratuvarından yayıldığı iddilarının ‘fabrikasyon ürünü’ olduğunu söyledi. Yanyi, “Enstitü ilk olarak 30 Aralık’ta kaynağı belirsiz bir pnömoniyle ilgili bir örnek aldı. Bundan önce herhangi bir bilgimiz yoktu” dedi.

Wuhan Viroloji Enstitüsü direktörü Yanyi, Çin devlet televizyonu CGTN’e laboratuvarda üç virüs suşu üzerinde yapılan çalışmalarda Covid-19 benzerliğinin en yüksek yüzde 79.8’e ulaştığını söyledi.

‘HERKES GİBİ HABERSİZDİK’

Yanyi, sözlerine şöyle devam etti: “Enstitü ilk olarak 30 Aralık’ta kaynağı belirsiz bir pnömoniyle ilgili bir örnek aldı. Bundan önce herhangi bir bilgimiz yoktu ve virüse hiç rastlamadık, araştırmadık ya da gizli tutmadık. Aslında, herkes gibi biz de virüsün varlığından habersizdik. Sahip olmadığımız bir şey laboratuvarımızdan nasıl sızabilir ki?”

İDDİA NEDEN ORTAYA ÇIKTI?

ABD Başkanı Donald Trump, nisan ayında yaptığı açıklamada yönetiminin yeni tip korona virüsünün kökenlerini araştırdığını söyleyerek bu meselenin etrafında ‘çok sayıda acayip şeyin döndüğünü’, Wuhan’daki laboratuvardan çıkmış olması ihtimalini ‘mantıklı’ bulduğunu dile getirmişti. Ancak Trump’ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından da gündemde tutulan ‘insan yapımı virüs’ teorisi, Amerikan istihbaratınca desteklenmiyor. 


Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER