Şentop: 120 vekil Meclis'i toplantıya çağırabilirdi

Meclis'in toplanmamasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren TBMM Başkanı Şentop, içtüzüğe göre olağanüstü toplantı imkanı bulunduğunu anlattı. Şentop, "Acil, önemli bir gündem maddesi gören, 120 milletvekili Meclis’i toplantıya çağırabilirdi. Böyle bir talep gelmedi" dedi.

Şentop: 120 vekil Meclis'i toplantıya çağırabilirdi
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, korona virüsü ile mücadele sürecinde Meclis’in kapalı olmasına tepki gösteren muhalefete içtüzüğe göre 120 milletvekili imzasıyla toplantı yapılabileceğini hatırlatarak yanıt verdi.

Şentop, Kanal24 televizyonunda yayınlanan söyleşide, “İçtüzüğü bildiklerini de zannediyorum ama buna rağmen ‘Meclis Başkanı, Meclis niye çalışmıyor?’ diye sormalarını tuhaf karşılıyorum” diye konuştu.

Bazı siyasi parti gruplarının kendilerine göre önemli gördüğü gündem maddesini diğer parti gruplarının önemli görmeyebileceğini dile getiren Şentop, “Gerçekten çok önemli, acil bir şey varsa o zaman 15 Nisan’da Meclisin çalışmasına itiraz ederlerdi ve ara verme kararı çıkmayabilirdi” dedi.

‘HAYRETLE İZLİYORUM’

Şentop, TBMM İçtüzüğüne göre Meclis’in 5-14 Mayıs arasında ara verme döneminde olduğunu ve bu dönemde Meclis’in olağanüstü olarak toplantıya çağrılma imkanı bulunduğuna anlatarak şöyle konuştu: “Acil, önemli bir gündem maddesi gören 120 milletvekili Meclisi toplantıya çağırabilirdi. Bize böyle bir toplantı talebi de gelmedi. Bütün bunlar ortadayken ‘Meclis niye toplanmıyor, toplanmalıdır.’ Bunun sohbeti yapılabilir. Ama bundan Meclis Başkanı’nı suçlayacak şey çıkarmalarını da hayretle izliyorum.”

SANDALYE DAĞILIMI

Adalet ve Kalkınma Partisi 291
Cumhuriyet Halk Partisi 139
Halkların Demokratik Partisi 60
Milliyetçi Hareket Partisi 49
İYİ Parti 37
Türkiye İşçi Partisi 2
Büyük Birlik Partisi 1
Demokrasi ve Atılım Partisi 1
Demokrat Parti 1
Demokratik Bölgeler Partisi 1
Saadet Partisi 1
Bağımsız Milletvekili 6
Toplam 589

DUVAR

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER