Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern depreme canlı yayında yakalandı

Yeni Zelanda'da 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, Başbakan Jacinda Ardern sarsıntıya canlı yayında yakalandı. Ardern'in deprem sırasında güler yüzlülüğünü ve soğukkanlığını koruduğu görüntüler sosyal medya viral oldu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern depreme canlı yayında yakalandı
Yeni Zelanda, 5.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Başkent Wellington’ın 30 kilometre kuzeybatısındaki Levin kentinde meydana gelen depremde can veya mal kaybı yaşanmazken, Başbakan Jacinda Ardern’in 15 saniye süren sarsıntıya canlı yayında yakalanıp soğukkanlılığını koruduğu görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Ardern deprem sırasında, Beehive adıyla bilinen parlamento binasında gazeteci Ryan Bridge ile telekonferans üzerinden söyleşi yapmaktaydı. Sarsıntının başladığını fark edince önce “Ryan, burada bir deprem oluyor” dedi.

HALKA DEPREM SIRASINDA EL SALLADI

Kamera ve bina sallanırken soğukkanlılığını koruyan Ardern, etrafına baktıktan sonra gülümseyerek ekrandan halka el salladı; ardından da “Gayet ciddi bir sarsıntı, eğer arkamdaki şeylerin sallandığını görüyorsanız… Beehive diğer şeylerden biraz daha fazla sallanıyor” diye konuştu.

Deprem son bulunca “Evet, şimdi durdu” diyen Ardern, gülümseyerek, “İyiyiz… Sallanan bir lambanın altında durmuyorum, sağlam bir binada gibi görünüyorum” ifadelerini kullandı.

2017’de başbakan seçilen İşçi Partili Ardern, Christchurch’te geçtiğimiz yıl düzenlenen cami saldırıları, aralık ayındaki volkan patlaması ve korona virüsü krizinde sergilediği liderlikle destek oranlarını artırmış durumda. Depremdeki soğukkanlılığı da, sosyal medyada viral oldu.

Yeni Zelanda, sık sık deprem ve volkan patlamalarına sahne olan Pasifik Ateş Çemberi bölgesinde yer alıyor. Christchurch kenti, 2011 yılında 185 kişinin ölümüne yol açan 6.3 büyüklüğündeki depremin yaralarını hâl sarabilmiş değil. 2016 yılındaysa, ülkenin Kaikoura adasında 7.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, iki kişinin öldüğü sarsıntı milyarlarca dolarlık maddi hasara yol açmıştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER