Sertel: RTÜK'te 771 kişinin işi muhalif kanalları izleyip ceza vermek

CHP'li Atila Sertel, RTÜK'te 9 kişiye bir daire başkanı ve daire başkan yardımcısı düştüğünü söyledi ve “771 kişi sadece Halk TV’yi, TELE1’i, KRT’yi, FOX TV’yi, Flash Haber’i, TV5’i izliyor" dedi.

Sertel: RTÜK'te 771 kişinin işi muhalif kanalları izleyip ceza vermek

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM’de yaptığı açıklamada Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ağır eleştirilerde bulundu. Atila Sertel, RTÜK'te sadece 771 kişinin görevinin “ceza verilmek amacıyla iktidara muhalif altı kanalı izlemek olduğunu” söyledi.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre, Sertel, “771 kişi sadece Halk TV’yi, TELE1’i, KRT’yi, FOX TV’yi, Flash Haber’i, TV5’i izliyor. RTÜK 2022 yılının ilk dokuz ayında bu kanallara toplam 11.5 milyon liralık 38 ayrı ceza verdi” dedi.

RTÜK'te 8 daire başkanı ve bunlara bağlı 46 daire başkan yardımcısının görev yaptığını belirten Sertel şunları söyledi:

“Dokuz kişiye bir daire başkanı ve daire başkan yardımcısı düşüyor ve bunların her biri de 19 bin lira aylık maaş alıyor. A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TVNET, Akit TV gibi kanallara da hiç ceza verilmedi. Sabahtan akşama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri yağdıran bu kanallara bir tek ceza yazılmazken AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle RTÜK Başkanı kendini mahkeme yerine koyup Halk TV’ye ceza yazıyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER