Eski Pakistan başbakanı Han'a silahlı saldırı

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın konvoyuna silahlı saldırı düzenlendiği, Han'ın ayağından vurulduğu belirtildi.

Eski Pakistan başbakanı Han'a silahlı saldırı

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han'ın seçim konvoyuna Vezirabad'da silahlı saldırı düzenlendi. Reuters'n yerel haber kanallarından aktardığına göre, İmran Han ayağından vuruldu. Han'ın konvoyunun, İslamabad'a gittiği sırada vurulduğu belirtildi. 

Pakistan Adalet Hareketi'nden (PTI) yapılan açıklamada, Han'ın konvoyuna kimliği bilinmeyen kişiler tarafından ateş açıldığı ifade edildi. Han'ın sağ bacağından hafif şekilde yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, açılan ateşte başka kişilerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Saldırganın olay yerinde yakalandığı aktarıldı. 

Sosyal medya hesabından Han’ın durumuna ilişkin açıklama yapan Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, şu ifadeleri kullandı: “Cesur İmran Han'a hain suikast girişimi. Allah'a şükrediyorum ki kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara sağlık versin."

ERKEN SEÇİM TALEBİYLE YÜRÜYÜŞ BAŞLATMIŞTI

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 'hayır' oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü. Han, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmediği gerekçesiyle 28 Ekim'de Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş başlatmıştı. Lahor’dan beraberindeki destekçileriyle başkente doğru yola çıkan PTI lideri Han, dün Ghakar Mandi şehrine ulaştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2022, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER