Sezai Temelli: Bu uçmak değil, düşmektir

HDP Bursa İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, devletin yasa bilmezliğiyle zorba bir aygıta dönüştüğünü söyledi. Temelli "Ülkenin bütün kanatlarını kırmışlar uçuyoruz diyorlar. Bu uçmak değil, düşmektir" dedi.

Sezai Temelli: Bu uçmak değil, düşmektir
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, son günlerde sıkça gündeme gelen Libya meselesi üzerinden iktidarı eleştirdi. Türkiye’nin yegane politikasının ‘savaşçılık’, iktidarın ekonomik politikasının ise ‘betonculuk’ olduğunu söyleyen Temelli, “Ülkenin bütün kanatlarını kırmışlar uçuyoruz diyorlar. Bu uçmak değil, düşmektir. Hem de baş aşağı düşmektir” dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde “Umut ve cesaretle örgütlenelim, faşizmi yenelim” başlığıyla toplanan HDP Bursa İl Örgütü Kongresi’nde konuşan Temelli, toplumu bölen ve halkları ayrıştıran zihniyetin baş aşağı düştüğünü belirtti. “Yok HDP’yi kapatmak, yok kayyumlar, hukuktan kaçıyorlar. Hiçbir yere kaçamazsınız. Hepiniz bu suçları beraber işlediniz, peşinizdeyiz, eninde sonunda hesabını soracağız” diyen Temelli, ülkenin uçmadığını, tam aksine baş aşağı düştüğünü söyledi.

‘DEVLET ZORBA BİR AYGITA DÖNÜŞTÜ’

Gazeteci Aziz Oruç’un durumuna değinen ve Oruç’un gazeteci olduğunu ifade eden Temelli, toplumda hak mücadelesi veren vermeyen herkesin ‘terörist’ ilan edildiğini belirtti ve “Kürtler, Aleviler, patatesler, soğanlar terörist ama çocukları öldürenler terörist değil. Kadınları pazarlarda satanlar değil. Yasa bilmez devlet, zorba aygıta dönüşmüştür” dedi.

İktidarın sürekli savaş aradığını ve Türkiye’nin Suriye’nin en güvenli bölgesine saldırdığını kaydeden Temelli, ülkenin bütün kaynaklarının savaş bütçesine ayrıldığını belirtti. IŞİD ilişkili çetelerle Afrin’de katliam yapıldığını vurgulayan Temelli şöyle konuştu:

“Yetmedi Rojava’da katliam yaptılar. Tel Rıfat’taki çocukların fotoğrafı görmezden gelmek bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Roboski’nin hesabı sorulsaydı belki Tel Rıfat olmayacaktı. Bu meclisi tezkere meclisine çevirdiler. Bu ülke tezkereleri değil, barış nasıl inşa edilecek konuşmalıdır. Roboskinin hesabı sorulsaydı, bugün Tel Rıfat da yaşanmamış olurdu. Bunun da hesabını mutlaka soracağız. İktidar her gün suçlarını artırıyor. Ya içiniz yansın, o Tel Rıfat’taki görüntüler içinizi yaksın. Güvenlikçi politikalar içeride şiddet politikaları olarak karşımıza çıkıyor. Nasıl ki silahlanma yarışı varsa içeride de şiddet anlayışı var.”

‘MUTLAK TECRİT SON BULMALIDIR’

Temelli, İmralı tecridi ile hukuksuzluğun yaygınlaştığını söyleyen Temelli, “Mutlak tecrit son bulmalıdır. Hukuksuzluktan bahsediyorlar. Hukuksuzluğun nedeni tecrittir. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit kendilerini burada göstermektedir. Mutlak tecridi uygulayanlar demokratik siyasetin önünü kapattılar. Bunlara son vermek için adalet mücadelesini yükseltmeliyiz. Bunu kayyumcu iradede görüyoruz. Kayyuma karşı çıkmıyorsanız siz de kayyumun aparatı olmuşsunuzdur. Kayyumların meşrutiyeti yoktur. Kayyumcu zihniyetiniz ve siz o binaların içinde çürüyeceksiniz. Ama sokaklar bizimdir, mahalleler bizimdir” diye konuştu.
Bursa Şehir Hastanesi’ne de değinen Temelli, “Hasta garantili şehir hastanesi yapılıyor. Toplumun sağlık hakkı gasp ediliyor. Bursalılar çağrımdır, devlet hastanesine gidene kadar vefat edebilirsiniz. Yalova devlet hastanesi daha yakındır. Oraya gidin” dedi.

BAYKARA: HDP ÇIKIŞ YOLUDUR

Temelli’nin ardından konuşan HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, “Eksik bıraktığımız her şeyi yeni arkadaşlarımızla tamamlamaya ve faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde, faşizm ve saldırılar karşısında birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. HDP halkların kurtuluşu için çıkış yoludur” ifadelerini kullandı.

BURSA İL EŞ BAŞKANLARI YILMAZ VE YAĞCI OLDU

Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından seçime gidildi ve HDP Bursa İl Eş Başkanlığı’na Aynur Yılmaz ve Mustafa Yağcı seçildi. Teşekkür konuşması yapan Mustafa Yağcı, zulüm ve baskılara karşı HDP’nin umudun adresi olmaya devam edeceğini söyledi. Aynur Yılmaz ise, “Kadın ve erkek yoldaşlar ile bu mücadeleyi ileriye taşıyacağız” dedi. / DUVAR
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER