Sırrı Süreyya Önder'in dışarıda ilk kahvaltısı

Bir yıla yakın süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilen eski milletvekili ve sinema yönetmeni Sırrı Süreyya Önder'in dışarıdaki ilk kahvaltısını vekillik günlerinde de sık sık ziyaret ettiği bir börekçi dükkanında arkadaşlarıyla yaptığı öğrenildi. Önder tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin hakkında verdiği tahliye kararının diğer yargılamalar için de emsal olmasını istemişti.

Sırrı Süreyya Önder'in dışarıda ilk kahvaltısı
HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte yargılandığı davada 3 yıl 6 ay hapis cezası alan ve 4 Ekim günü tahliye olan  eski Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dışarıdaki ilk kahvaltısını vekillik günlerinde sıkça uğradığı börekçi dükkanında arkadaşları ile yapmış.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi kararına uyarak tahliye kararı vermesinin ardından özgür kalan Önder ilk açıklamasında, “Arkadaşlar öncelikle buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. İçerideki arkadaşlarımızın da hepinize çok selamları var. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekün demokratikleşme ve barış yolunda tam bir adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. AYM’nin kararını bir de oy birliğiyle almış olmasını çok değerli buluyorum. Umarım bu diğer yargılamalar için de emsal olur. Ne dediysek barış için dedik. Barış için ve demokrasi için söylemeye de devam edeceğiz” demişti.

Hürriyet gazetesi parlamento muhabiri Umut Erdem’in aktardığına göre Önder bu açıklamasının ardından arkadaşlarıyla Ankara’nın eski semtlerinden Aşağı Ayrancı’da bulunan küçük bir börekçi dükkanına giderek kahvaltı yaptı. Haberde Önder’in tahliyesinin vekil iken de sık sık gittiği börekçide çalışanlar tarafından sevinçle karşılandığı belirtildi. Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci’nin başlangıcında, 2013 Newroz kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle aldığı hapis cezası nedeniyle 11 ay Kandıra Cezaevi’nde kalmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER