Siyasi partiler arasında bayramlaşma

Siyasi parti temsilcileri Ramazan bayramı nedeniyle bayramlaşma ziyaretleri düzenliyor. CHP Genel Merkezi’ne ilk ziyareti AK Parti heyeti gerçekleştirdi.

Siyasi partiler arasında bayramlaşma
Ramazan bayramı nedeniyle yapılan siyasi partiler arası bayramlaşmada CHP Genel Merkezi’ni ilk olarak AK Parti heyeti ziyaret etti. TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin’in aralarında bulduğu AK Parti heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz ağırladı.

İkili arasındaki sohbette, üsluba dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizilirken, bayramın ardından yapılacak seçimlere ilişkin de temenniler dile getirildi.

‘REKABET BAYRAM HAVASI İÇERİSİNDE OLSA’

AK Parti’nin genç bir heyetle gerçekleştirdiği ziyarette Yegin, “Siyasal rekabet ticari rekabet hayatın her zaman içerisinde. Her birimiz bütün rakiplerimiz de sporda siyasette herkes bir şeyleri daha iyi yapma iddiasında. Fakat bu rekabet dönemsel olarak dile üsluba farklı yansıyabiliyor. Ne güzel ki siyasi partiler arasında bu ziyaret geleneği sürüyor. Bu geleneği oluşturanlara teşekkür etmek gerekiyor” diye konuştu.

Bunun üzerine Çeviköz ise, “Keşke bu rekabet bir bayram havası içerisinde olsa. Ama bayramlarda bütün rekabeti bir yana bırakıp örf ve adetlerimize uygun birlikte olmak topluma en güzel mesaj bence…

Siyasi rekabetin artacağı dönemler de gelecek ve bayramdan sonra yeniden rekabet içine gireceğiz. Gönül ister ki gönüller kırılmasın ve yurttaşları üzen bir rekabet olmasın. ‘İyi oynayan kazansın’ derler ya bu süreç güzel tamamlansın” dedi.

‘BİNALİ YILDIRIM’IN DEDİĞİ GİBi…’

İkili arasındaki sohbet bayram mesajlarıyla son buldu. AK Parti Milletvekili Yegin, “Başta şehit yakınlarımız ve gazilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyoruz. Önlem alınsa da trafik kazaları yaşanabiliyor, umarım yaşanmaz. Binali Yıldırım’ın dediği gibi, ‘Yolların kralı olmaz kuralı olur’” derken CHP’li Çeviköz de ziyaretleri için teşekkür ederek vatandaşların bayramını kutladı.

‘ATEŞTEN KAÇAR GİBİ BİZDEN KAÇAN SİYASİLER VAR’

AK Parti’nin ardından DSP ve Vatan Partisi temsilcileri CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. İki partinin ardından HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve MYK üyeleri İlknur Birol ile Hüseyin Taka CHP’ye geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün karşıladığı HDP heyetinden İlknur Birol, “İnsanların bayramda yüzünün güleceği siyasi bir ortama ihtiyaç var. Bayramlarda barışın birliğin demokrasinin yaşanması gerekirken gerginlikten medet umanlar var. İstanbul seçimi önemli bir döneme ve bir irade gasbı var ortada” dedi.

HDP Heyeti.

Birol’un ardından konuşan Çeviköz ise, “Her şeyden önce bayramın herkes için mutluluk getirmesini dilerim. Birbirinden ayrı düşmüş aileler var. Tutuklu olanların yaşayamadığı bayramlar bar. Onların sabırla hakkın hukukun galip geleceği günleri beklemeleri için de hepimizin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Önemli dönemeçlerden geçiriyoruz. Bu seçimden sonra Türkiye’ye huzur gelmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

HDP Milletvekili Tiryaki ise, “Pek çok insan bizimle görüntü bile vermek istemiyor. Ateşten kaçar gibi bizden kaçan siyasiler var. Yakın gelecekte bunun değişmesini diliyoruz” diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIN HESABINI SANDIKTA SORACAĞINI BİLİYORUZ’

HDP’nin ardından İYİ Parti heyeti genel merkeze geldi. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in aralarında bulduğu İYİ Parti heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz karşıladı.

YSK’nın 31 Mart seçimlerine ilişkin kararının yankılarının sürdüğünü ve bayram sonrası yeni tartışmaların yaşanacağını belirten Çeviköz, “Önümüzdeki dönem bayramdan sonra kısa bir çalışmayı gerektirecek, onun hazırlığı içerisindeyiz. Umarız Millet İttifakı’nın 31 Mart’ta gösterdiği başarı devam edecek. Her şey çok güzel olacak” dedi.

İYİ Parti Heyeti.

2 Haziran’da tekrar edilen Kırıkkale Keskin ve Denizli Honaz seçimlerinden Millet İttifakı’nın olumlu mesajlar çıkardığını belirten Seymen ise, “Özellikle 31 Mart seçimlerinin milletimizde demokrasi olan inancı arttırdığı kanaatindeyim. İstanbul’da sayın İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesi ülkemizde hukukun düştüğü durumu ortaya koysa da 23 Haziran’da vatandaşların bunun hesabını sandıkta soracağını biliyoruz” diye konuştu.

‘SİYASETTE ÖNEMLİ OLAN DEVAMLI YÜZ YÜZE BAKABİLMEKTİR’

Bayram ziyaretleri kapsamında BBP’nin ardından MHP Heyeti CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. MHP’li konuklarını ağırlayan Çeviköz, “Zor dönemden geçiyoruz. Bizim gibi huzurlu ortamlarda olmayan, bayramı ailelerinden ayrı geçirenler, şehit yakınları, gaziler var. Allah kahraman mehmetçiğimizi muzaffer eylesin. Bayramdan sonra İstanbul seçimlerine hazırlanacağız. Kırıcı olmayan ayrıştırmayan süreci temenni ediyoruz dedi.

MHP Heyeti.

MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım ise, “Siyasette önemli olan devamlı yüz yüze bakabilmektir. İnsanlar siyaset yaparken yarın karşılaşacağını unutmadan milli birliği unutmadan davranmalıdır. Tatlı bir rekabet olacaktır. Önemli olan ülkeye millete hizmettir. Yaşadığımız coğrafya zor bir coğrafya. Düşmanımız çok dostumuz az…” diye konuştu.

SAADET Heyeti.

‘SEÇİMİN EN GÜZEL ŞEKİLDE SONUÇLANACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ’

MHP’nin ardından Saadet Partisi heyeti CHP Genel Merkezi’ne bayram ziyareti gerçekleştirdi. SAADET ile CHP arasında işbirliğinin devam etmesini dilediğini söyleyen Çeviköz’ün ardından konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “Ramazan ayını tamamladık. İnşallah güzel bir yol olacak. Ramazan ayı yenilenme ayıdır. Ülkemiz ciddi sıkıntılar içerisinden geçiyor. Biz geleneksel siyasetimizde istişarenin önemini biliyoruz. Daha sonraki siyasetimizde de hem CHP hem de diğer partilerle istişarelerimiz devam edecek. İstanbul seçiminin de en güzel şekilde sonuçlanacağını tahmin ediyoruz” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2019, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER