Ekrem İmamoğlu: Demokrasi mücadelesi vereceğim

Millet İttifakı'nın İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon'da halka seslendi: Başkanlık yaptığım 18 gün milletimizi mutlu ederken, birilerini çıldırttı. Onları 1800 günde deli edeceğim.

Ekrem İmamoğlu: Demokrasi mücadelesi vereceğim
Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Trabzon’da partisince Atatürk Alanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.


Partililerle bayramlaşan Ekrem İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden hemşehrilerine seslendi.

Konuşması sırasında, memleketi Trabzon’daki çocukluk ve gençlik anılarını anlatan İmamoğlu, İstanbul’da 23 Haziran Pazar günü yenilenecek seçim için destek istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 18 gün görev yaptığını ve bu süreçte İstanbul’a güzel mesajlar verdiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

DEMOKRASİYE SIKINTI VERDİLER: İstanbul’da bir süreç yaşadım. Seçimi kazanmış bir belediye başkanıyım; ama demokrasiye sıkıntı verdiler. Bir avuç insan Türkiye’nin demokrasi sürecine sıkıntı verdi. Hep beraber bu süreci tamir edeceğiz. Bizim insanımız demokrasiye, cumhuriyete ve özgürlüğe alışmış insanlardır. Bizim insanımız yüreğinde her zaman ‘tam bağımsız Türkiye’ diyen insanlardır. Bu süreci biz tedavi ederken, bazıları kötü söz kullanıyor olabilirler. Ben o laflara girmek istemiyorum. ‘Çaldılar’ diyebilirler. Biz bu saatten sonra yapacağımız işe bakıyoruz. Bir avuç insanın yaptığı bu yanlıştan milletimizi kurtarmak istiyoruz; çünkü ne yazık ki ilerleyen yıllardaki her seçimin tartışmalı hale geleceği bir sürecin arifesindeyiz. Bu yolda yeniden seçilen bir kardeşiniz olarak aynı zamanda demokrasi mücadelesi vereceğim. Dolayısıyla tüm hemşehrilerimin desteği ve duasına ihtiyacımız var. Bana dua edin. Bu süreci hızla tamir edeceğim. Seçildiğimde 18 gün görevde kaldım, İstanbul’a çok güzel mesajlar verdik. 18 günde insanlarımızın gönlünde taht kurduk. 18 gün milletimizi mutlu ederken, birilerin de aklını başından aldı hatta 18 günde çıldırdılar. Ben var ya o insanları, 1800 günde deli edeceğim deli. Çünkü o kadar güzel hizmetler yapacağım ki İstanbul halkı o kadar mutlu olacak ki şaşıracaklar.”

BEN BİR TEK ANAMIN KUCAĞINI BİLİYORUM: Partizanlık yok, partiler hizmet için birer araç. Ben milletime hizmet etmek istiyorum. Esas olan millettir, millet. Bu anlayışa sahip olmak gerekir. İnsanıyla kucaklaşan, tevazu; işte biz, bu anlayışı temsil ediyoruz. Dün gazeteci arkadaşlar, ‘Terör örgütünün kucağı vesaire’ dedi. (Süleyman Soylu’nun Trabzon’da protesto edilmesinin ardından yaptığı ‘Ben buraya Demirtaş’ın kucağında gelmedim’ sözleri içi) Ben dedim ki bir tek anamın kucağını biliyorum. Bir de anamın, babamın ocağı var; köyüme geldim, orayı biliyorum. Bunu söyleyen, dile getiren insanlara Allah akıl versin. Sizin dualarınıza onların da ihtiyacı var.

YOĞUN İLGİDEN YOL 5 SAAT SÜRDÜ

Alandakilerin kemençe eşliğinde oynadığı horona, otobüsün üzerinden eşlik eden İmamoğlu, bayramlaşma programına katılmak üzere Giresun’a gitti. İmamoğlu’nu taşıyan seçim otobüsü, Trabzon-Giresun arasındaki 1,5 saatlik yolu, yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık 5 saatte aldı. İmamoğlu’nu, Giresun şehir merkezinde coşkulu bir kalabalık karşıladı. İmamoğlu buradaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

’31 MART ÖNCESİNDEN MİSLİ MİSLİ GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM’

”İnsan evine gelir şöyle bir rahatlar, ayaklarını uzatır, içine bir huzur dolar, keyfi yerine gelir ya, ben şimdi Giresun’da mutlu, huzurlu ve keyifliyim. Ben, hepinizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Mübarek olsun bayramınız. Gençlerle ayrı bir bağım var. Karadeniz’de büyüyen, yetişen, okuyan o güzel gençler, o güzel kızlarımız, yakışıklı delikanlılarımız, onların anne-babalarına söz veriyorum, çocuklarının örnek bir ‘Ekrem Abileri’ olacağım. Ben, bu güzel coğrafyanın güzel insanlarıyla beraber büyüdüm. Beslendiğim yerdir Karadeniz. İstanbul’da bir seçim yaşadık. Bir avuç insan, Türkiye’nin demokrasisine sıkıntı verdi. Demokrasimize darbe vurdular. Ama ben, seçilmiş bir belediye başkanı olarak kendime, ‘Git kardeşim, gez Karadeniz’e’ dedim. Ben, köyüme gittim, aile büyüklerime dua ettim. Köyümün insanlarına, ‘Hakkınızı helal edin. Her birinizin bende emeği var’ dedim. Herkesin helalliğini aldım. Yola çıkarken, 23 Haziran’a koşarken, şu anda kendimi, 31 Mart öncesinden misli misli güçlü hissediyorum.”

‘KÖTÜ SÖZ KONUŞMAYACAĞIM’

“Ben, ahlaklı siyaset yapmak için yola çıktım. Seçim süresince tek bir gün kötü söz konuşmadım. Konuşmayacağım. Sizler, ben televizyonlarda konuşurken, çocuklarınızın kulaklarını kapatmasını istemeyeceksiniz. Birileri kötü sözü gelenek haline getirmiş. Birileri işi gücü bırakmış, benimle uğraşıyor. 18 günde bile İstanbul’a hizmet ürettim. 18 günde çıldırdılar ya, 1800 günde, 5 yılda onları delirteceğim. Akılları şaşacak.”

‘ONLARIN YÜRÜDÜĞÜ AKILSIZ YOLA GİRMEYECEĞİM’

”Dertleri, Ekrem’in soyu sopu. Benim ailemin kim olduğunu ben biliyorum. Benim ailemi Trabzon’da da tanırlar, Giresun Görele’de de tanırlar, Türkiye’de de tanırlar. Neymiş? Yunanmış, Pontusmuş. Allah akıl versin bunlara ya. Ben, onların yürüdüğü akılsız yola girmeyeceğim. Sırtımı onlara, yüzümü size döneceğim. Onların hepsini Allah’a havale ediyorum. Dün birisi Trabzon’da diyor ki, ‘Terörün kucağında’. Ben, bir tek anamın kucağını bilirim. Anacığım da aşağıda. Bir de milletimin değerlerini iyi bilirim. Ben, bir şehre, İstanbul’a hizmet ederken, o kentin çıkarlarını mutlaka düşünen projeler üreteceğim. Bir de bağlı olduğum değerler var. Türkiye’nin o güzelim Misak-ı Milli sınırlarına, komutanlarına, askerlerine, benim dedeme, sizlerin dedelerine, Topal Osman’a, bayrağına, havasına, suyuna, doğasına, bu ülkenin kuruluş değerlerine, Cumhuriyet’e, demokrasiye, çocuklarımızın dünden bugüne gelip, yarınlara ulaşmasının yolunu açan, bu ülkenin tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’e bağlıyım. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER