Garo Paylan'dan İmamoğlu'na da Topal Osman tepkisi

AK Partili Canikli'den sonra CHP'li İmamoğlu'nun da "Topal Osman'a bağlıyım" ifadesini kullandığını belirten HDP'li Garo Paylan, “İmamoğlu, Topal Osman’a, işlediği insanlık suçlarını bilerek bağlıysa işimiz zor. Bilmeden bağlıysa, ekteki yazıyı okuyup bağlılığını gözden geçirsin derim. Zor! İşimiz çok zor!” diye yazdı. Paylan, Ayşe Hür’ün ‘Çağımızın Bir (Başka) Kahramanı: Topal Osman’ başlığıyla 2016 yılı başında Birikim dergisinde kaleme aldığı yazıyı paylaştı.

Garo Paylan'dan İmamoğlu'na da Topal Osman tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Topal Osman’ı övmesinin ardından, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nan da Giresun’da “Topal Osman’a bağlıyım” ifadesini kullanması üzerine HDP Milletvekili Garo Paylan tepki gösterdi.

AK Partili Canikli, Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, “Topal Osman Ağa’nın Kurtuluş Savaşı döneminde Pontuslulara karşı, bu bölgeyi Pontuslulaştırmak isteyenlere karşı verdiği mücadelenin bir benzeri şu anda yine biz torunları tarafından bu mücadelenin verilmesiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.

KARADENİZ’DE RUM VE ERMENİLERİ KOÇGİRİ’DE KÜRTLERİ KATLETTİ

Bunun üzerine HDP’li Paylan şu tepkiyi vermişti: “AKP‘li Canikli’nin övdüğü Topal Osman; Karadeniz’de Rum ve Ermenileri, Koçgiri’de Kürtleri katleden talancı bir çete lideridir. Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldürmesi üzerine, meclis idamına karar vermiştir. AKP’li Canikli; bir katili, bir çeteciyi dedesi sayıyor.”

Paylan, Ekrem İmamoğlu’nun da Giresun’daki konuşmasında “Topal Osman’a bağlıyım” dediğini belirterek, tarihçi Ayşe Hür’ün ‘Çağımızın Bir (Başka) Kahramanı: Topal Osman’ başlığıyla 2016 yılı başında Birikim dergisinde kaleme aldığı yazıyı hatırlattı. Paylan twitter hesabındaki paylaşımında, “İmamoğlu, Topal Osman’a, işlediği insanlık suçlarını bilerek bağlıysa işimiz zor. Bilmeden bağlıysa, ekteki yazıyı okuyup bağlılığını gözden geçirsin derim. Zor! İşimiz çok zor!” diye yazdı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER