Tatvan Belediyesi de Kürtçe tabelayı kaldırdı

Tatvan Belediyesi, belediye binasındaki 'Şaredariya Tetwanê' yazılı Kürtçe tabelayı kaldırdı. AK Partili Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay, geçen günlerde belediye binasındaki Kürtçe tabelayı kaldırmıştı.

Tatvan Belediyesi de Kürtçe tabelayı kaldırdı

Geçtiğimiz günlerde Bitlis Belediyesi binasındaki Kürtçe tabelanın kaldırılmasının yankıları sürerken tartışma yaratacak bir karar da, daha önce HDP’li 9 meclis üyesinin açığa alınmasıyla gündeme gelen, Bitlis’in Tatvan ilçesi belediyesinden geldi.

Bitlis News’ten Sinan Aygül’ün haberine göre, Tatvan Belediyesinin çarşı merkezindeki binasında bulunan ve Nisan 2015’te Ak Partili Belediye Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan ‘Şaredariya Tetwanê’ yazılı tabela kaldırıldı. Kaldırılan tabelanın yerine ‘Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ yazılı başka bir tabela takıldı.

Kürtçe tabelanın yer aldığı bina, Tatvan Belediyesi yeni hizmet binasına taşındığından beri ek bina olarak aktif şekilde kullanılıyor. Binada bir başkanlık makamının yanı sıra zabıta, numarataj, anons memurluğu ve vezne gibi birimler de yer alıyor.

Tatvan Belediyesi tarafından sökülen ve AK Partili bir belediyenin astığı ilk ve tek ‘Kürtçe Tabela’ olması özelliğini taşıyan tabelanın niçin kaldırıldığına ilişkin belediye yönetiminden şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

AK Parti’nin 276 oy farkıyla kazandığı Tatvan Belediyesi’nde HDP’nin il, ilçe ve yüksek seçim kurullarına yaptığı itirazlar ve 800’den fazla usulsüz seçmen tespitiyle beraber YSK’ya yaptığı olağanüstü itirazı reddedilmişti. Yine belediye meclisinde HDP çoğunlukta iken HDP’li 9 meclis üyesi haklarında devam eden soruşturma olduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılmış, meclis çoğunluğu AK Parti lehine değişmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER