Tuğrul Türkeş: MHP'yle ittifak seçim sonrası biter

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, 24 Haziran'da hem AK Parti'ye hem de Tayyip Erdoğan'a oy verilmesi için çağrı yaparken, "Yoksa bu iş amacına ulaşmaz. O zaman da Türkiye bir iki seneye tekrar seçime gider" dedi. Türkeş, MHP'yle ittifakın seçimden sonra sürmeyeceğini de öne sürdü. Türkeş, "Seçimden sonra yeni bir çözüm süreci olur mu?" sorusuna ise "Herkesin birey olarak kendisini bulabileceği yeni anayasal çerçeveyi ortaya koymamız lazım" yanıtını verdi.

Tuğrul Türkeş: MHP'yle ittifak seçim sonrası biter
Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net’te soruları yanıtlayan Tuğrul Türkeş, af tartışmaları, Selahattin Demirtaş’ın adaylığı, MHP’yle ittifak, OHAL konularında açıklamalarda bulundu.


1 Kasım seçimleri öncesi kurulan geçici hükümette yer aldığı için partisi MHP’de ayrılıp AK Parti’ye katılan Türkeş’in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

AKŞENER NİYE KABUL ETMEDİ?:  1 Kasım’da seçim olacak, iki buçuk aylık bakanlık olacaktı ama Sayın Bahçeli attım diye tutturunca Sayın Davutoğlu nezaketen kattı, 23 ay Türkiye’de başbakan yardımcılığı yaptım. (Kübra Par’ın o dönem Akşener’e de aynı teklifin gittiğini ama onların reddettiğini hatırlatarak ‘Sizi kabul etmeye iten şey neydi?” sorusu üzerine) Ben siyasi analizlerimde daha iyiyim.

AF ÇAĞRILARI VE DEMİRTAŞ’IN ADAYLIĞI: Demirtaş ağır cezada yargılanırken aday gösterdiler şimdi dilekçe veriyorlar tahliye olsun diye. Savcılık bir suç tespit etmiş ve bir yargılama var. İnsanları sokağa davet eden, ki bu ağır bir suç şiddete davet etmiş bundan yargılanan bir adamı, onca adam varken o partide, cumhurbaşkanı adayı çıkartıp, sokağa salalım diyorsanız o zaman bunları da salalım diyor Bahçeli.

O ZAMAN YENİDEN SEÇİM OLUR: Seçimden sonra iki parti arasında ittifak sürmeyecek. Sayın Bahçeli bunu meydanlarda söylüyor. Hem Cumhurbaşkanı’na hem de AK Parti’ye oy vermek lazım. Yoksa bu iş amacına ulaşmaz. O zaman da Türkiye bir iki seneye tekrar seçime gider.

YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ OLUR MU?: (Seçimden sonra yeni bir çözüm süreci olur mu? sorusu üzerine) Anayasa’da değişiklik yaptığımızda cumhurbaşkanlığı sisteminde kısmı değişiklik yapıldı. Türkiye’de siyasi görüşü, inancı, felsefesi ne olursa olsun herkesin birey olarak kendisini bulabileceği yeni anayasal çerçeveyi ortaya koymamız lazım. Onu yaptığınız taktirde birey bazında yapıda ‘kökenim, inancım, mezhebim neyim varsa ben bütün bunlarla Türk vatandaşıyım’ böyle bir anayasal tarif. Bölge ile ilgili yapısal olarak binaları yapmak çok kolay. Zor görünüyor ama çatır çatır yapılıyor. Gönülleri yapmak çok zor. O kısmı çok zor.

ÖYLE BELGELER GELİYORKİ: (OHAL tartışmaları) MGK toplantısına giriyorsunuz burada hiçbirini konuşamayacağımız bilgi olay geliyor, oradan tavsiye kararı çıkıyor, hükümete gidiyor, hükümet de uzatalım diyor. Uzatılıyor. FETÖ darbe girişimi nedeniyle ve diğer terör örgütleri ile mücadelede bir zorunluluk çıktı ortaya. Kim bayıla bayıla OHAL ilan eder ki? Kim ister Allah aşkına? Önünüze öyle bilgi ve belgeler geliyor ki ozaman bu devam etsin demek zorunda kalıyorsunuz. OHAL’in siyasi olarak sağladığı olumlu bir şey yok.

AKŞENER’İN ÜSLUBU HANIM SİYASETÇİ ÜSLUBU DEĞİL: Uzun zamandır tanıyorum. Hanımların siyasette olmasından yanayım. Üslubu bir ‘Hanım siyasetçi’ üslubu değil. Siyasetten götürmek değil katmak lazım. Söylemde yeni hiçbir şey yok. Neden bir siyasi parti çıkmıştır, demek ki halk diğer muhalefet partilerini yeterli bulmamıştır. Yeni siyasi partiler çıkmıştır. Yeni bir şeyler söylemen lazım.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER