Urfalıların oyu değişime

Eşbaşkan Adayı Baydemir: Çok açık ve net söylüyorum. Seçim sonrası balkon konuşmamızı Türkiye’nin dinlemesini temenni ediyorum. Siyaset bilimciler, şimdiden verilerini toplasınlar; Urfa seçimleri çok konuşulacak

Urfalıların oyu değişime
Eşbaşkan Adayı Baydemir: Çok açık ve net söylüyorum. Seçim sonrası balkon konuşmamızı Türkiye’nin dinlemesini temenni ediyorum. Siyaset bilimciler, şimdiden verilerini toplasınlar; Urfa seçimleri çok konuşulacak


5 DEĞİL 40 YILINI OYLAYACAK

BDP’nin Urfa Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir: Bizim buradaki 5 yıllık hizmetimiz, gelecek 40 yılın yol haritasını ortaya çıkaracaktır. Urfa sadece 5 yıllık Belediye Başkanı’nı seçmiyor, gelecek 40 yıllık yol haritasını oyluyor.

URFA HÜKÜMETİNİ SEÇİYOR

Bu bir klasik belediye başkanlığı seçimi değil, bu bir referandumdur. Urfa geleceğinin referandumunu gerçekleştiriyor. Bir kez daha söylüyorum. Bu bir klasik belediye başkanlığı seçimi değil, Urfa hükümetini seçiyor.

Baydemir, önceki gün Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek engellilerle birlikte vakit geçirdi. ‘Engelliyi yok sayarak tek bir çivi çakmayacağız’ diyen Baydemir’e engeliler ‘İnşallah siz seçilirsiniz’ dedi.

 

‘Urfa’da inşallah siz seçilirsiniz’

BDP Riha (Urfa) Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir’in kentteki çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Baydemir, önceki gün Urfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği atölyesini ziyaret etti. Atölyede üretim yapan engellilerin alkışlarla karşıladığı Baydemir, engelli çocuklar ile tek tek selamlaştı. Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Baydemir’e teşekkür etti. Baydemir’e yoğun ilgi gösteren çocuklardan görme engelli 14 yaşındaki Uğur Açmaz isimli çocuk, kentte engellilerin dışlandığını, hor görüldüğünü ve mevcut belediyenin engellilere iş imkanı sunmadığını belirterek, “İnşallah siz seçilirsiniz” dedi.

Engelli meclisi oluşturacağız

Bütün engelli yurttaşların örgütlenmesini destekleyeceklerini ifade eden Baydemir, “Urfa engelli dernekleri ya da meclisi oluşturacağız. Bu meclis bizim birebir muhatabımız olacak ve kent dizaynına dair yapmış olduğumuz bütün planlama faaliyetlerinde mutlaka engelli meclisinin görüşünü alacağız. Örneğin bir park, kaldırım veya yol inşa ettiğimizde engelli yurttaşımızın görüşünü alacağız. Engelliyi yok sayarak bu kentte tek bir çivi çakmayacağız” diye konuştu.

Atölyede çalışan engelli çocuklar Baydemir’in konuşmasını sık sık alkışlara kestiler. Ardından çocukların galoş üretmek için kullandıkları yarı mekanik makinanın başına geçen Baydemir, ortopedik engelli Müslüm Balcı adlı çocukla birlikte galoş yaptı. Ardından Baydemir, 27. Bölge Urfa Eczacı Odası ve Haliliye Vakfı’nı ziyaret etti.

 

Yurttaşlardan destek sözü

BDP’li eşbaşkan adayları Riha merkez, Karaköprü, Sêwrek (Siverek), Xelfetî (Halfeti), Eyyubiye, Wêranşar (Viranşehir), Pirsûs (Suruç) ve Bêrecûk (Birecik) ilçelerinde halkla buluşmaya devam etti. Yurttaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan adaylar, sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelerek taleplerini dinledi. Adayların projelerini anlatarak birlikte yönetme sözü verdiği yurttaşlar ise BDP’li adaylara tam destek sözü verdi.

Herhangi bir anlaşmamız yoktur

BDP Sêwrek (Siverek) İlçe Eşbaşkanı İbrahim Ayyıldız, Bucak ailesi ile yapılan görüşmelere ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ayyıldız, partilerinin halkçı bir parti olduğunu ve Kürtlerin birliğini savunduğunu dile getirdi. Ayyıldız, “Bucak ailesi ile barışmak için birkaç kez görüşmeler yapıldı. Ancak hiçbir konuda şimdiye kadar bir anlaşmaya varılamadı. Spekülatif olarak yapılan ‘BDP Siverek’te Bucakları destekliyor, Bucaklar da BDP’yi destekliyor’ söyleminin hiçbir karşılığı yoktur” dedi.
 

Paris’teki Rihalılar seçimden umutlu

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Rihalılar (Urfa), yerel seçimlerden oldukça umutlu. Paris’te yaşayan Rihalılara ulaşmak için kurulan seçim komisyonu üyelerinden Baki Uludağ, “Fransa’da yaşayan Urfalılar olarak umutluyuz” diye konuştu. Rihalılar, 28 Şubat’ta BDP Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir ile Urfa Milletvekili İbrahim Binici’nin katılımıyla bir gece düzenleyecek. / Özgür Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER