Yargıtay Selçuk Mızraklı'ya verilen cezayı bozdu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını bozdu. Daire, Mızraklı'nın tutuklanmasına gerekçe gösterilen iddialarla ilgili yeterli inceleme yapılmadığını belirtti.

Yargıtay Selçuk Mızraklı'ya verilen cezayı bozdu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezasını bozdu. Daire bozma ilamında Mızraklı'nın savunma hakkının engellendiğini belirterek kararın eksik inceleme ve tespitlere dayandığını kaydetti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Mızraklı'dan SEGBİS yöntemiyle savunma alınmak istenmesinin 'savunma hakkının kısıtlanması niteliğinde' olduğu tespitini yaptı. Ayrıca daire, Mızraklı'nın cezalandırmasına dayanak yapılan Mezopotamya Vakfı'nın faaliyetine devam edip etmediği ve örgütle irtibatının bulunup bulunmadığının tespit edilmesi gerekliliğinin gözetilmediğini belirtti. 

Daire, Mızraklı'nın cezalandırılmasına gerekçe gösterilen tape kayıtlarıyla ilgili de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği bozma ilamında, 'tape kayıtlarının ve dijital materyallerin inceleme yapılmaksızın ve bu konuda hazırlanacak rapora karşı sanık ve müdafilerin beyanı alınmaksızın karar verilmesini' kanuna aykırı buldu. Daire son olarak Mızraklı'nın tahliye talebini reddetti. 

AVUKAT BİLAL: YENİDEN YARGILAMA OLACAK

Mızraklı'nın avukatı Muhsin Bilal, kararla ilgili şunları söyledi: "Öncelikle bu karar usulden bozulmuş bir karar. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Mızraklı'nın yargılandığı Diyarbakır 39. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, 'Sen yetersiz gerekçelerle bu cezayı vermişsin. Yeterli inceleme yapmalısın' dedi. Bundan sonra süreç Selçuk Mızraklı duruşmada hazır edilerek yeniden yargılanacak."  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER