Yüksekova'daki eczanelerde birçok ilaç tükendi

Yüksekova'daki eczanelerde ilaç tedarik sorunu yaşanıyor. Hastalar ilaç alamadan evlerine dönüyor.

Yüksekova'daki eczanelerde birçok ilaç tükendi

Yüksekova'da hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte ilçenin tek Acil Servisinde yoğunluk yaşanıyor. Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Servisine bugün 700'den fazla hasta tedavi olurken eczanelerde ilaç stoklarının bittiği, hatta Van'daki ecza depolarından dahi ilaç tedarik edilemediği belirtiliyor.

Türk Eczacılar Birliği’nin çağrısıyla 27 Kasım’da Ankara’da düzenlenen Büyük Eczacı Mitingi’nde eczacılar; ekonomik koşullar, yüksek ilaç fiyat farkları ve ilaç tedariğinde yaşanan sorunlara dair taleplerini dile getirmişti. Türkiye genelinde yaşanan ilaç tedarik sorunu Yüksekova'ya da yansıdı. Özellikle son günlerde havaların soğumasıyla birlikte artan soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıkları nedeniyle eczanelerdeki birçok ilaç tükendi.

İlaçsız tedavi!

Son günlerde akşam saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine giden hastaların çoğu doktorların verdikleri ilaçların bazılarını alamadan evlerine dönüyor. Konuyla ilgili haber merkezimizi arayan yurttaşlar, Acil Polikliniğinde saatlerce bekledikten sonra tedavi olduklarını, doktorun yazdığı ilaçları eczanelerde bulamadıklarını belirterek mağdur olduklarını söylüyor. 120 bini aşkın nüfusu olan Yüksekova'da her gece sadece 1 eczane nöbetçi oluyor ve en yakın ikinci bir eczane için 55 kilometre ötedeki Şemdinli ilçesine gitmek gerekiyor.

Nöbetçi eczane bilgileri hatalı

Öte yandan ilçede son günlerde hastalar internet üzerinden nöbetçi eczane bilgilerinin hatalı olmasından kaynaklı nöbetçi eczaneyi bulmakta sorun yaşıyor. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2022, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER