Yıldırım: ABD'ye savaş ilan edecek değiliz!

Başbakan Binali Yıldırım, YPG'ye silah yardımı konusunda ABD'nin "kısa vadeli bir gereksinim" dediğini söyledi. Yıldırım, "Rakka'da IŞİD'i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler" şeklinde konuştu.

Yıldırım: ABD'ye savaş ilan edecek değiliz!

Başbakan Binali Yıldırım, Londra’da BBC televizyonuna açıklamalarda bulundu

YPG’ye silah yardımı yapılması konusundaki görüşlerini ABD’nin ilettiklerini söyleyen Yıldırım, “Bu, IŞİD’in yok edilmesine yardımcı olmaz. Aksine daha fazla sorun ortaya çıkartır. Bunun ABD tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Bana, bunun bir tercih değil, kısa vadeli bir gereksinim olduğunu söylediler. Rakka’da IŞİD’i yendikten sonra YPG ile işlerinin biteceğini belirttiler. Bekleyip, göreceğiz” dedi.

‘ABD’YE SAVAŞ AÇACAK DEĞİLİZ’

ABD’nin bu kararına karşılık Türkiye’nin hangi adımları atacağı sorusuna Başbakan Yıldırım, “ABD’ye savaş ilan edecek değiliz. Adı ister PKK olsun, ister PYD, ister YPG… Terör örgütüne karşı savaşmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

Yıldırım, ABD tarafından silahlandırılmış olmasına rağmen, tehdit olması durumunda YPG’ye yönelik hava harekatlarını devam edeceğini belirtti.

‘TRUMP’A İKİ ÖNEMLİ MESAJ VERECEĞİZ’

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’da ABD Başkanı Trump ile 16 Mayıs’ta yapacağı görüşmede iki önemli mesaj vereceğini açıkladı:

“En başından beri NATO’da müttefikiz. Dolayısıyla bölgede terörle mücadele konusunda stratejik ortağız. Bölgede ABD yalnızca Türkiye ile birlikte terörle mücadele edebilir, terör örgütleriyle edemez. Bu birinci mesaj olacak. İkincisi de, FETÖ tarafından çok ciddi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bu örgütün başı ABD’de yaşıyor. Biz ortağız, dostuz. Süreç tamamlanır tamamlanmaz bu kişiyi bize iade etmeniz gerek diyecek.”

‘YENİ BİR SAYFA AÇMAYA HAZIRIZ’

Avrupa Birliği ile ilişkilere dair bir soru üzerine Yıldırım, referandum öncesinde bazı bakanların Avrupa’da miting yapmasının engellenmesinin ilişkilere zarar verdiğini söyledi.

Avrupa’nın demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü gibi değerlere vurgu yaptığını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye vatandaşlarına yönelik kampanyaların yasaklamasının “çifte standart” olarak nitelendirdi.

Yıldırım, “Ancak şimdi referandum bitti ve artık Türkiye ile Avrupa’nın ortak geleceğine bakıyoruz. Yeni bir sayfa açmaya hazırız. Eğer onlar da hazırsa birlikte hareket edebiliriz” ifadelerini kullandı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER