Acil serviste doktora saldırı: Burnu kırıldı

Urfa’da acil serviste görevli Uzm. Dr. Orhan Hagi, hasta yakınının saldırısına uğradı. Burnu kırılan doktor ameliyata alınırken saldırgan gözaltına alındı. Dr. Hagi 6 ay önce de darp edilmişti.

Acil serviste doktora saldırı: Burnu kırıldı

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bitmek bilmiyor. Bu defa Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli Uzman Doktor Orhan Hagi, hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Olay bu akşam saat 19:00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre Dr. Hagi bir hasta ile ilgilendiği sırada başka bir hastanın yakını ‘Benim hastam daha acil, önce benim hastama bak’ dedi. Hekimle hasta yakını arasında başlayan tartışma saldırıya dönüştü. Olayda bilgi işlem sekreteri de derp edildi. 
Saldırı sonucu doktorun burnunda kırıklar oluşan Dr. Orhan Hagi, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Polis saldırganı gözaltına aldı.

Uzman Dr. Orhan Hagi 17 Haziran 2022’de de bir hasta yakınının saldırısına uğramıştı.

TABİP ODASI'NDAN TEPKİ

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Urfa Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Bulut Ezer "Sağlıkta şiddet yasası etkin bir şekilde uygulanacaksa, bu şahsın tutuklu yargılanması gerekir. Çıkan yasaların yetersiz olduğunu, sözde beyaz reformun sağlıkta şiddeti önlemeye çalışmadığını biz tekrar tekrar dile getirdik. Bu yaşanan da onun sonuçlarından bir tanesi” diye konuştu.

Dr. Orhan Hagi’nin ameliyatının başarılı geçtiği bilgisini veren Ezer “Durumu iyiye gidiyor ama psikolojik olarak çok etkilenmiş durumda. Saldırıyı kınıyoruz, doktorumuza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER