'Antibiyotikten ölenlerin sayısı kanserden ölenleri geçecek'

Uzmanlar, toplumda hızla artan antibiyotik kullanımın beraberinde getirdiği riske dikkat çekiyor.

'Antibiyotikten ölenlerin sayısı kanserden ölenleri geçecek'
Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal, 2050 yılında antibiyotik direnci nedeniyle ölenlerin sayısının, kanserden ölenlerin sayısını geçeceğini söyledi.


Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği’nin düzenlediği Hastane İnfeksiyonları Eğitim Programında konuşan Ünal, bilinçsiz antibiyotik kullanımının çok önemli bir sorun olduğunu belirterek, “Bu konuyla ilgili hepimizin uğraş vermesi gerekiyor. Hekim, hastane ile birlikte infeksiyon kontrol, hastane idarecileri, hasta yakınları ve hastalar hep birlikte mücadele vermeliyiz. Her yıl önemli değişiklikler oluyor. Bu değişimleri takip edebilmek için bir araya gelip şapkamızı önümüze koymalı ve bildiklerimizi birbirimizle değiştirerek neler yapacağımızı konuşmalıyız. Çorum’daki bu eğitim programında da bunu değerlendireceğiz” dedi.

Etkinliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanı katıldı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER