İmam iş bırakan doktorları hedef gösterdi: Sen olsan öldürmez misin?

Konya Selçuklu'da imam Ahmet Gür, cuma hutbesinde, sağlıkta şiddeti protesto eden doktorları hedef gösterdi: Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? İmam hakkında soruşturma başlatıldı.

İmam iş bırakan doktorları hedef gösterdi: Sen olsan öldürmez misin?

Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, başka bir hastanenin özel güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak katledildi. Türkiye'de dün doktorlar sağlık çalışanlarına karşı şiddeti protesto için iş bırakma eylemi yaptı. Konya'da bir cami imamı, cuma hutbesinde greve çıkan doktorları hedef gösterdi, öldürülmelerine hak verdiğini söyledi. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Kayalar Camii'nin imamı Ahmet Gür, doktorların yaptığı iş bırakma protestosuyla ilgili şunları söyledi: "Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık.  Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim."

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

TABİP-SEN görüntüleri yayınlayarak, imam hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Açıklamada "Tüm acil servisler hizmete açıkken, cuma namazında devleti temail eden memur olarak doktoru hedef göstermek mi senin işin hadsiz? TABİP-SEN olarak bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hekimlere daha fazla öldürüleceksiniz diyen hadsiz derhal görevden alınmalı" denildi.


'KATLİAMA ÇAĞRI NİTELİĞİNDEDİR'

Ahmet Gür'ün hedef gösteren açıklamaları sosyal medyada #şiddethutbesi etiketiyle yüzlerce tepki alırken Türk Tabipleri Birliği "Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir" açıklamasını yaptı, adli makamları harekete geçmeye çağırdı.  

Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle: 

"Doktorlar dedi ki, bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin, sövmez misin?" Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet'i hem de adli makamları DERHAL HAREKETE GEÇMEYE çağırıyoruz."


VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tepkilere neden olan görüntülerin ardından Konya Valiliği, doktorları hedef gösteren imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada; "08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

DİYANET: BİR MÜFETTİŞİMİZ KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
"Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 


CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN RESEN SORUŞTURMA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da imam Ahmet Gür hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Konya’da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: 'Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin' haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER