Marmaris'te maske takmak zorunlu hale getirildi

Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, korona virüsü nedeniyle Marmaris'te dışarı çıkan kişilerin maske takmasının zorunlu olmasına karar verdi.

Marmaris'te maske takmak zorunlu hale getirildi
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında dışarıya çıkanlara maske takma zorunluluğu getirildi.

Marmaris İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin korona virüsü salgını önlemleriyle ilgili kararı, kaymakamlığın internet sitesinde yayınlandı.

Meclis, yeni doğan her bebeğin ilk testinin hastaneden taburcu olmadan önce yapılmasını, işitme taramasından kalan bebeklerin tekrar testleri için 31 Mayıs 2020 tarihi sonrasına randevu
verilmesini kararlaştırdı. İşitme tarama testi için il dışına gitmesi gereken bebeklerin, il dışına çıkmaların 31 Mayıs sonrasına ertelendi.

İlçede yaşayanların evlerinden çıktıktan sonra maske takmalarının zorunlu hale getirildiği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde bulunan tüm vatandaşlarımızın; başta pazaryerleri, marketler, toplu olarak çalışılan işyerleri, toplu taşıma araçlarında (satıcı, müşteri, çalışan herkes) maske kullanımının zorunlu olmasının yanında, vatandaşlarımızın her türlü alanlarda (cadde, sokak, parklar, alışveriş merkezleri gibi vb. açık ve kapalı tüm alanlar) ve araçlarında konutlarından çıktıkları andan itibaren maske kullanımının 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren zorunlu olmasına oy birliği ile karar verilmiştir.” 


Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER