Sağlık Bakanı Koca Diyarbakır'da: 'Vaka oranında yüzde 49 düşüş var'

Korona virüsü salgınının yükseldiği Diyarbakır'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki 3 hafta öncesine göre vaka oranımız yüzde 49 oranında düşmüş durumdadır" dedi. Koca, bölgedeki sağlık müdürleri ve başhekimlerle toplantı yapacaklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca Diyarbakır'da: 'Vaka oranında yüzde 49 düşüş var'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Haziran’da ‘normalleşme’ sürecine girilmesinin ardından korona virüsü vakalarında büyük artış yaşanan Diyarbakır’da son üç haftada vaka oranında düşüş olduğunu söyledi.

Koca, salgının Kürt illerindeki durumunu incelemek üzere Diyarbakır’ı ziyaret etti. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’yla bir araya gelen Bakan Koca, temaslarına ilişkin valilikte basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, Diyarbakır’da, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak il sağlık müdürleri ve başhekimleriyle toplantı yapacaklarını söyledi.

“Unutulan tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz” diyen Koca şöyle devam etti:

“Bu anlamda Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşerilerimi tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum. Bugün bölgedeki durumu yerinde görmek, acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek için buradayız. Az sonra il sağlık müdürümüzün, saha koordinatörümüzün, başhekimlerimizin katılımıyla il değerlendirme toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu anlamda alınacak yeni tedbirleri de istişare edeceğiz. Öğleden sonra ise Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak il sağlık müdürlerimizin yine saha koordinatörlerimiz ve başhekimlerimizin katılımıyla bölge toplantımızı yapmış olacağız. Böylece bu 6 ilimizdeki güncel durumu, ihtiyaçları, sağlık altyapısını detaylarıyla değerlendirmiş olacağız. İstişarelerimiz bittikten sonra aldığımız kararları açıklayacağız.”

‘FİLYASYONU EN İYİ YAPAN ÜLKELERDEN BİRİYİZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır’da koronavirüs vaka sayılarının filyasyon çalışmalarıyla düşüşe geçtiğini belirterek, “Türkiye, dünyada filyasyonu yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biridir. Bu gücümüzü Diyarbakır’da yoğun bir şekilde sahaya sürdük. Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki, 3 hafta öncesine göre vaka oranımız yüzde 49 oranında düşmüş durumdadır. Bir diğer önemli hususu da vurgulamak istiyorum. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş, ne yazık ki ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2020, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER