Şemdinli'de İlk Defa Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı

Hakkari'nin Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ilk kez bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Şemdinli'de İlk Defa Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 


Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ilk kez bel fıtığı ameliyatı yapıldı
. Şemdinli Devlet Hastanesi'ne geçici görevlendirme ile gelen beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Operatör Dr. Fatih Kırar ilk defa omurga ameliyatını (bel fıtığı) gerçekleştirdi. 


Konu hakkında açıklamalarda bulunan beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Operatör Dr. Fatih Kırar, İstanbul Eyüp Sultan Hastanesi personeliyim. Geçici görevlendirmeyle bu vatanımıza hizmet etmek üzere Şemdinli ilçemizde bulunmaktayız. Tabi buraya geldiğimiz de açıkçası çok sıcak ve samimi bir ortam ile karşılaştık. Kendi algılarımızın ötesinde hatta yanlış algılarımıza sahip olduğumuzu gördük. Çok güzel bir hizmet ortamı oluşturulmuş, ve hastalarla diyaloğa geçtiğimiz de hastaların omurga problemini sıklıkla yaşadıklarını müşahade ettik. Pek çok ameliyatlık hastalar bize başvurdu. Tabi bu hastalar bundan önceki süreçlerde daha başka illere tedavi olmak amaçlı gidiyorlarmış. Ama biz burada yeterli imkanı gördük. Tabi öncelikle burada çok güzel bir hastane inşa edilmiş. Son bir yılda müthiş bir değişim olduğunu ciddi anlamda gözlemliyoruz. Hastane binası yeni yapılanmalar, bunlar hepsi bu tedavilere imkandır. Bizlerde tabi Şemdinli’de ilk defa bir omurga ameliyatını bu şekilde gerçekleştirmiş olduk. Buda bizim için bir şeref oldu. Vatan bayrağının olduğu her yer bizim için bir hizmet alanıdır. Bu tür hizmet alanları oluşturan başta cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımız, İlk sağlık Müdürümüz, Başhekimimiz ve bürokratlara teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

 
Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. İlknur Can ise, “ Bugün burada hastanemiz olarak bir ilki gerçekleştirdik. İstanbul ilinden hastanemize geçici görevlendirme ile görevlendirilen beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Operatör Dr. Fatih Kırar, kendisine başvuran omurga cerrahisine ihtiyaç duyan, bel fıtığı ameliyatına ihtiyaç duyan hastalar olduğunu ve bunu burada gerçekleştirebileceğini belirtti. Bu konuda bizde bazı araç ve gereç taleplerinde bulunduk. Biz de bunu çok sevinçle karşıladık ve gerekli araç ve gereçleri temin ettik. Kendisi bugün üç tane hastamızı omurga cerrahisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bu ameliyatlar hastanemizde ilk defa yapıldı. Devir aldığımızdan beri hastanemizi daha iyiye götürmek, Şemdinli’deki sağlığı daha da geliştirmek için elimizden gelenini yapmaktayız. Şuan hastanemizde birçok branş neredeyse tamamı bulunmaktadır. Göz doktorumuz olsun, genel cerrahi, kadın doğum doktoru, üroloji gibi ameliyatlar, ortopedi ameliyatlar hepsi hastanemizde yapılmaktadır. Sağlığı geliştirmek adına bütün çalışanlarımızla özverili bir şekilde çalışmaktayız. Daha da ileriye götürmek için elimizden gelenini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 


Son olarak ameliyat olan İbrahim Çelik ise; uzun bir zamandan beri bel fıtığı rahatsızlığını yaşadığını belirterek, daha önce Van ve Ankara’ya gittiğini ancak ameliyat olmadığını söyledi. İlk defa Şemdinli’de bel fıtığı ameliyatı olacağını ve Şemdinli’de böyle imkanları olmasından memnun kaldığı kaydetti.

 


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER