Van'da korona bilançosu

Van Valiliği, toplam vaka sayısını 448, vefat sayısını 9 kişi olarak açıkladı. İyileşen hasta sayısı 301.

Van'da korona bilançosu

Türkiye’de korona virüsü hastalığının görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden bu yana vaka sayısı, iyileşen sayısı ve vefat sayısı il ve ilçe bazında belli oldu. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 9 kişi öldü. Toplam vaka sayısı 448 iyileşen vaka sayısı ise 301 olarak açıklandı.

Van'da 184 hastanın tespit edildiği İpekyolu ilçesi en çok vakanın görüldüğü yer oldu. Aynı ilçede 2 kişi öldü. İpekyolu’nu 56 vaka, 2 vefat ile Edremit, 51 vaka 2 vefat ile Tuşba, 23 vaka 2 vefat sayısı ile Erciş takip etti.

Bahçesaray’da görülen 2 vakadan biri öldü. Başkale, Gürpınar, Çaldıran, Saray, Gevaş, Muradiye, Çatak’ta ölüm yaşanmadı. Özalp ilçesi 3 vaka ile en az enfekte hasta bulunduran ilçe oldu.

Van Valiliğine göre şu anda yoğun bakımda sadece 1 pozitif hasta bulunuyor.

SES: RAKAMLAR DOĞRU, TEDBİRLER YETERSİZ

Figen Çolakoğlu.

Van SES Eş Başkanı Figen Çolakoğlu’da, valiliğin verdiği rakamların genel olarak doğru olduğunu ancak alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu söyledi. Son dönemde kurulan taziye evlerinin Van’da vaka sayısını artırdığını kaydeden Çolakoğlu,”Ülke genelinde eleştirdiğimiz noktalar var. AVM’lerin açık olması, parkların kapalı olması anlamında bir tutarsızlık var. Maalesef insanlarımızın konunun varlığını kanıksama konusunda ciddi eksiklikleri var. Hem tedbirler, hem de insanlarımızın duyarsız olduğunu görüyoruz. Mevcut hükümetin aldığı, bayramda dört günlük sokağa çıkma yasağı yerinde bir karar ama bu hayata nasıl geçirilecek? STK’larla ortaklaşması gerekiyor. Çalışmalar ortak temelde yürütülmeli. Ne ülke ne il genelinde alınan kararlar hayata geçirilmiyor. Pandemi kuruluna yazıyoruz ama bize geri dönüş bile olmuyor. Bizim de bu konuda katkılarımız ve görüşlerimiz var. Yapılabilecekler konusunda deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz” dedi. (DUVAR)




Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER