İtalya'da drone hem ateş ölçüyor, hem uyarıyor

İtalya'da polisler drone kullanmaya başladı. Drone'lar ateş ölçüyor ve uyarıyor.

İtalya'da drone hem ateş ölçüyor, hem uyarıyor
İtalya’da polis insanların ateşini ölçme kapasitesine sahip olan ısı sensörlerinin entegre edildiği drone araçlarını kullanmaya başladı. Dışarı çıkma yasağına uymayanlara kuralları hatırlatacak olan insansız hava araçları, aynı zamanda insanların ateşini ölçüp, elde ettiği değerleri drone operatörlerine yollayacak. Söz konusu verileri alan operatör, elindeki termal harita ile değerleri ölçecek.

Bir polis yetkilisi, drone’nun aldığı değerlerin doğrulatılması için o kişilerin durdurulup normal bir termometre ile ikinci kez ölçüm yapılması gerektiğini aktardı. Aynı yetkili hava araçlarının bazı bölgeleri havadan kontrol etmek için oldukça faydalı olduğunu dile getirdi. Ülkede bazı belediyeler dışarı çıkanları drone yardımıyla evde tutmaya çalışıyor.

Drone kullanımının sıkılaşması beraberinde mahremiyet sorununu da gündeme getiriyor. Araçların oluşturduğu gürültünün rahatsız edici olduğunu belirten Carlotta Locatelli adlı bir İtalyan “Kullanımı pratik olabilir ancak bu gizlilik haklarının ihlalidir” diyor. (Kaynak: euronews)

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER