Zuckerberg, komisyonun sorularını şahsen yanıtlamayacak

Veri skandalıyla ilgili olarak parlamentodaki komisyonun sorularını yanıtlaması istenen Mark Zuckerberg, bu talebi reddetti. Zuckerberg'in yerine iki üst düzey Facebook yöneticisi; Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi'ne konuşacak.

Zuckerberg, komisyonun sorularını şahsen yanıtlamayacak
Facebook kurucu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalına ilişkin komisyonun sorularını şahsen yanıtlamayacak. Facebook’un iki üst düzey yöneticisi Mike Schroepfer ve Chris Cox, soruları yanıtlaması planlanan isimler. Skandalın ortaya çıkaran muhbir Christopher Wylie ise Donald Trump, ABD Başkanı seçildiği için konuşmaya karar verdiğini açıkladı.


Telegraph’daki habere göre geçtiğimiz hafta Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi Başkanı Damian Collins’in 50 milyon kullanıcının bilgilerinin çalınması skandalına dair Mark Zuckerberg’in bazı soruları yanıtlamasını istedi. Zuckerberg, bu sorguya iki üst düzey yöneticisini gönderecek.

Facebook Birleşik Krallık Kamu Politikaları Direktörü Rebecca Stimson tarafından yapılan açıklamada, Facebook’un bu konulardaki kamuoyu ve parlamentonun ilgi ve hassasiyetini tamamen anladığı belirtti ve “Bu konuların şirketin ilgili sorulara yanıt verebilecek en üst düzey kişiler tarafından yanıtlanması gerekiyor” dedi.

‘KONUŞMAMIN EN BÜYÜK NEDENİ TRUMP’

Skandalı ortaya çıkaran Christopher Wylie, bugün Londra’da mahkemeye çıktı. Wylie, veri skandalını ortaya çıkarmasının en büyük nedeninin Trump’ın 2016 başkanlık kampanyası olduğunu söyledi.

Wylie, “Konuşma nedenimin tamamen Donald Trump olduğunu söyleyemem; ancak, Trump’ın başkan seçilmesi, bu veri konusunun daha da büyük bir etkisi olabileceğini ortaya koyuyor. Askeri tarzdaki bu veri operasyonlarının, demokratik süreçlere katkı sağlayacağını düşünmüyorum” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER